Ki lehet rokkantnyugdíjas? (tudásbázis kérdés)
Gondolom küldtek ki neki "behívót" csak elég volt neki beküldeni a leleteit az állapotáról.
Van az úgy, hogy nem látszik külsőre a pszichés betegség, de kötött időben, vagy emberekkel nem tud dolgozni, mert akkor esetleg az egészségesnek tűnő embernek elgurul a gyógyszere.
Aztán persze van az a pénz, amikor az orvos olyan diagnózist állít ki, hogy nem kell x évig vizsgálatra mennie.
Vannak olyanok, akik annyira pánikolnak, hogy hiába nem lesz ellátása, akkor sem tud elmenni a felülvizsgálatra sem, nem mer kilépni a lakásából.
En sem azért írtam.
Remélem, ha ilyen formában nem is ellenőrzik, azért jár kontrollra, ahová kell.
🍾🥂 🐷
Köszönöm szépen! Neked is boldog új évet kívánok!
A nyugdíjfolyósításhoz nem értek, teljesen külön cég.
Logikus számomra az lenne, hogy a törthónapot is kifizethetnék, de én úgy hallottam, hogy Isten malmai lassan őrölnek ott.
Többektől hallottam, hogy több hónapot fizetnek visszamenőleg.
Örülök, hogy jó tapasztalata lett.
Azért azt kívánom, hogy olyan egészsége legyen, hogy ne kelljen igénybe venni ezt huzamosan! Legyen egészséges, boldog újéve !
Olvasgassál!
Illetve, ha tényleg beteg vagy, menj el a %-ot megadják, és segítenek a betegségednek megfelelő munkát is találni. Megváltozott munkaképességűnek, könnyebben is adnak munkát, mert nem kell utána annyi járulékot, adót fizetni.
Amikor eléred a ledolgozott időlimitet, akkor meg onnantól kaphatod is az ellátást.
Próbálj meg elmenni dolgozni, hogy legalább az éveid legyenek meg.
Annyi olyan munkaerőt keresnek, ahol "csak" ülni kell, pl. recepciós, portás stb.
Sziasztok.Érdeklődnék.A kérdésem az lenne,hogy:
A leszàzalékolàsra most adtam be nem olyan régen a papírt.Hogyan működikihez van kötve?Itt konkétan arra gondolok,hogy van 4 év munkaviszonyom,hogy meg kaphatok-e vpénzbeli juttatàst vagy sem?Köszönöm a vàlaszokat
További ajánlott fórumok:
- Felvilágosítást szeretnék rokkantnyugdíj ügyben. Mire számíthatok, ha nem következik be állapotromlás fél év múlva?
- Tud valaki olyan otthont, ahova egy 57 éves, rokkantnyugdíjas nőt felvesznek?
- Közgyógyom 6000 Ft havonta, a gyógyszereim 21600 Ft, ki tud segíteni, hova forduljak? Rokkantnyugdíjam 56000, özvegyivel együtt.
- Ha a rokkantnyugdíjas eléri az öregségi nyugdíj korhatárt, milyen nyugellátásban részesül?
- Igaz az, hogy jövőre a rokkantnyugdíjasok nem vállalhatnak munkát?
- 67%-os rokkantnyugdíjasnak mennyi lehet a netto fizetése ha munkát vállal?