Igaz az, hogy jövőre a rokkantnyugdíjasok nem vállalhatnak munkát? (tudásbázis)
vállalhatunk - e munkát nem tudom.. Ezt találtam. Privátbankár.hun
" A tervek szerint a rokkantsági ellátásokat a jövőben a táppénz módjára ebből az alapból finanszírozzák. Az ellátottak a nyugdíjkorhatár elérése után sem nyugdíjat, hanem ezt a járadékot kapják."
Csak 1kérdés!
Én csökkentett munkaképességű vagyok,hirdetnek állást,jelentkezek és közlik,minimum 50% kell.
Csak nem értem,hogy 50%-ra kapnak pénzt,illetve rehab járadék mellett nem lehet dogozni,(50-79%),de aki rokkant nyugdíjas még dolgozhat,tehát80% felett.
Kérdem én,Egy 80%-os rokkantnyugdíjas,mi olyat tud megcsinálni,amit egy 43%os nem?
Egyszeri nyugdíj-kiegészítés novemberben
Egyszeri, 6 százalékos kiegészítést kapnak novemberi ellátásuk folyósításával egy időben a nyugellátásban
és baleseti járadékban részesülők
Naggyából értem.
Azt viszont nem : hogy akarnak akkor visszavezetni a munka világába?
Hogy a megmaradt képességünket hasznosítsuk?
Hasznosítsuk?
( kizsigereljenek, ne érjük meg még a nyugdíjkorhatárt se . méghogy tovább élünk majd? mese habbal ).
Nem akarok " undok lenni ".
Mert az 50 % ra kapnak államtól támogatást, bér egyéb költség..
Nem rólunk szól ez az egész.. A pénzről...
Nem is írok mást, mert a végén baj lesz..
Varrodát itt is akartak,több csoportban,több napig volt a próbavarrás.
Azt mondták 2-3hét múlva jelentkeznek,erre az újságból tudtam meg,hogy lesz varroda,csak épp 30km-el arrébb,Igaz azóta arról sem halottam semmit.
Itt az van,hogy rehab járadék,és akik 40-49%között vannak,nem dolgozhatnak,nekik meg kell élni abból a kicsiből!Akik többet kapnak dolgozhatnak.
Én 43%ot kaptam,dolgozni én sem tudok,és nem azért,mert nem akarok.Voltam néhány állásinterjún,oda kimondottan csökkentett munkaképességűt kerestek,de mint utóbb mindenhol kiderült,50%kell minimum,hogy felvegyenek valakit.
nem értem én sem,miért ez van és miért így,de kiváncsi leszek mi fog történni.
Feján találtad a szöget. Számtalan vállalkozó ismerősünk van leszázalékolva. Persze kutya baja, azon kívül, hogy nem tudja hová tenni a pénzét.
A másik réteg Szabolcs, Borsod ott nincs felül-vizsgálat.
Rendet kellene már tenni végre! Aki beteg az ne dolgozzon, viszont kapjon tisztes ellátmányt. Ha ennek ellenére dolgozik és elkapják, akkor vigyenek mindent!
Nyáron voltam felülvizsgálaton.
Megkérdezték : Milyen munka lenne amit elvállalnák?
Azt mondtam : Amit a leendő üzemdoki aláír, hogy csinálhatom.
Lehet nagy hiba volt " így megnyilvánulnom" ?
Ez azért rohadt érdekes.. 31.500 ft amit kézhez kapok. Abból még falun se tudnék megélni..
De valóban akkor mi volt az a nagy " mizéria ", hogy a megmaradt " képességünkkel " melót vállalhassunk?
És még valami! Nálunk most keresnek varrónőket... Gondolom nem 2 havi megrendelésük van!?.
Akkor,hogy is van ez???
Mindenkit tereljünk vissza a munka világába??Vagy mégsem????
Ez komoly?
Aki nem tud elhelyezkedni az éhenhal, másrészt az állam elveszi minden vagyonát, hiszen az alapvető fenntartási költségeket sem tudja fizetni, a rokkantnyugdíjas ezek szerint meg követi!?
Mi lesz még itt? Hová fejlődünk???
További ajánlott fórumok:
- Aki tartós betegség miatt van GYES-en az tényleg vállalhat teljes munkaidőben munkát?
- Ha gyesen vagyok és fennáll a munkaviszonyom, akkor is vállalhatok 4 órába munkát?
- Lehet-e 67%-os rokkantnyugdíj mellett 4 órás munkát vállalni?
- Ha valaki közalkalmazottként GYES-en van egy helyről, vállalhat munkát egy másik intézményben, amit ugyanaz az önkormányzat finanszíroz?
- 67%-os rokkantnyugdíjasnak mennyi lehet a netto fizetése ha munkát vállal?
- Fizetés nélküli szabadság alatt vállalhatok máshol 8 órában munkát?