Rokkant nyugdíj hány %-át vonják le gyerektartás címén? (tudásbázis)
Dudás Kata A Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól ma az alábbi levelet kaptam:
Tisztelt Cím !
Értesítjük, hogy a fent nevezett adós ((gyermekeim édesapja, volt férjem) megváltozott munkaképességű személyeket megillető ellátásban részesül.
Az ellátás a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény 74 §-a alapján 2012. január 1-jétől végrehajtás alól mentesnek minősül, ezért a xxxx (gyermektartásdíj) hivatkozási számú tartozásokra a fenti időponttól levonásokat nem eszközölhetünk.
dátum, aláírás...
= egy tollvonással elvették tőlünk a gyerektartás teljes összegét
A munkahelyén volt táppénzen amíg lehetett,most még ott van állományban csak fizetés nélkülin.
Én nem értek ezekhez a dolgokhoz sajnos.
És megkaptam volna az államtól a megelőlegező gyerektartást csak 1/4 részben tulajdonos egy lakásban és így mivel van "tulajdona" dőlt az egész.
De a mai világba lakást eladni.....
Ez nem valami biztató:-(
A volt férjemnek kb 6 vese műtétje volt nem dolgozik 2 éve és húgycső szűkülete van a hasfalán van egy zacskóba kivezetve a vizelete.
Szerinted ez mennyire számít komolynak?
A volt férjem évek óta nem fizet gyerek tartást.
Most bírósági tárgyalások kezdődtek,de ő beteg és le akarja százalékoltatni magát.
A rokkant nyugdíj 2 gyerek esetében hány %-ék lehet,mire számíthatok??
És tudja valaki egy leszázalékolás kb mennyi idő,hány hónap?
Egy hónapja adta be a kérelmét!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek jogos, hogy a közeljövőben felülvizsgálják a rokkant nyugdíjasokat?
- Felvilágosítást szeretnék rokkantnyugdíj ügyben. Mire számíthatok, ha nem következik be állapotromlás fél év múlva?
- Érdemes-e a munkaügyi bírósághoz fordulni miután a rokkant nyugdíjat elvették másodfokon is?
- Ha a rokkantnyugdíjas eléri az öregségi nyugdíj korhatárt, milyen nyugellátásban részesül?
- Jogos-e a rokkantsági nyugdíj megvonása?
- Mikor vonják le végre a fizetéséből a gyerektartást?