Rizskochot sütnék, tippeket kérek, hogy lehetne szép magas? (tudásbázis kérdés)
Apa issza a dobozbol :-) (pudingrol beszelunk, nem?)
Sikerult megsutnom a rizskochomat! Mivel kozben szaritogepet szereltunk ezert kimaradt belole a margarin :-((( de amugy nagyon fincsi lett es nagyon szep magas!!!! ugy raktam bele a habot, hogy eloszor beleontottem a tepsimbe es raontottem a habot es ott kavartam bele ovatosan! Mar nincs is belole :-) legkozelebb igyekszek nem kihagyni belole semmit :-))) koszonom a tanacsot Mindenkinek!
mert általában ha cukoprral főzöd akkor odakapja az alját.
Legalább is nekem odaszokta
3 dl tejszín, 3 dl víz, édesítő, 2 tojás sárgája, 1 vaníliarúd, vagy aroma.
De volt már,hogy nem tejszínnel csináltam,nanem tejjel és a vanilia rúdat szinte mindíg aromával helyettesítem.
Ennyi
ha tudok segíteni írj bátran
Az én receptem, nekem mindig szép nagy lesz:
20 dkg rizs
8 dl tej+1 dl víz
vaníliás cukor
citromhéj
3 dkg vaj
10 dkg cukor
3 tojás
A vizes tejben puhára főzöm a rizst. A vajat a cukorral, vaníliáscukorral, tojássárgákkal,citromhéjjal habosra keverem, majd a LANGYOSRA HŰLT rizshez adom.
A tojáshabot felverem és a KIHŰLT rizses masszához forgatom.
Vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntöm, ELŐMELEGÍTETT sütőbe tolom kb. 175-180 fokra, légkeveréses vagy alsó-felső sütésre.
Szia, olvastam :)
Az én tepsim kicsivel nagyobb (31x21), csak most az a bajom, hogy nem emlékszem pontosan, hogy mennyi tejbõl szoktam a tejberizst csinálni hozzá...
Minden esetre én desszertrizst használok (Lassie, dessertrijst), az tökéletes rizskochhoz, tejberizshez és gyorsan megfõ, próbáld ki! A rizst a csomagoláson lévõ leírás szerint megfõzöm, azután 4 tojássárgáját (ezt a mennyiséget fél liter tejben fõtt rizshez adom), kb. 5 dkg vajat, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot vagy aromát és mazsolát. Majd felverem a tojásfehérjét és óvatosan hozzálapátolom a rizshez. Vajazott, lisztezett tepsibe öntöm, és forró sütõbe teszem. Nagyon finom, laza és magas szokott lenni :)
én rendes tejberizst főzök majdnem készre, amikor kész akkor keverem bele a cukorral összekevert tojássárgáját utána pedig óvatosan a felvert tojásfehérje habot. Ami szerintem nagyon fontos bele az a vaniliáscukor, reszelt citromhéj és ha szeretitek a mazsola.175 fokon jó ha sütöd alsó felsőn és amikor már picit barnul a teteje jó is.Amíg meleg úgyis lágy a közepe, ha kihűl akkor lesz az igazi. Sztem málnaszörppel isteni, de az én gyerekeim csak narancs szörppel eszik.
Ja és a lényeg a tepsi mérete, attól függ, hogy milyen magas lesz, mert túl sokat már nem nő, ahhoz képest amennyit beletettél.
Szia
én megfőzöm a rizst tejes vízben.
Aztán teszek bele 1/2 sütőport meg margasint meg 1 vanilipudungport és 3 tojást.Akkor lessz jó magas,ha vagy sokat csinálsz ha többen vagytok vagy kicsi sütőedénybe teszed.Én alsó felső sütéssel szoktam csinálni és 175 fokon.Amikor pirul a teteje akkor szúrok bele egy kést és ha nem nyúlik akkor elzárom és amíg a sütőben kihül ehetőre addig is párolódik még.
Ennyi.És sodóval tálalom.
jó puhára főzd a riszet feltétlenül és csak a végén keverd bele a cukrot, keveset hagyj a fehérjébe is.
utána, ahogy mondták, óvatosan.
További ajánlott fórumok:
- Rafinált, okos tippeket várok, avagy hogyan szerezzem vissza a férjemet?
- Tudnátok tippeket adni, hogyan lehetne felfesteni mesefigurát a falra?
- Főzési tippeket szeretnék. Mit lehetne ezekből?
- Megmaradt vízben főtt rizsem, lehet belőle rizskochot csinálni?
- Hogy kell rizskochot sütni?
- Ki, hogy készíti a Rizskochot (rizsfelfújt, rizskók)?