Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Rizskochot sütnék, tippeket kérek, hogy lehetne szép magas? fórum

Rizskochot sütnék, tippeket kérek, hogy lehetne szép magas? (tudásbázis)


1 2
2013. júl. 5. 13:57
Hagyományosan megfőzöm a tejberizst,majd kihűtöm.Készítek piskótatésztát 5-6 tojásból egy nagy tepsihez.Összekeverem a rizzsel.Hívhatnánk inkább rizses piskótának,de egy kis citromhéjjal megbolondítva szerintem fantasztikus bármiféle öntet nélkül is.
2013. júl. 5. 11:39
régi
33. klenca
2009. márc. 23. 12:38
Tegyél bele sütőport.:))
32. kaaskopje (válaszként erre: 31. - Ármin Márk Anyu)
2009. márc. 23. 11:46
Tudom, most válaszoltam rá :)
31. Ármin Márk Anyu (válaszként erre: 30. - Kaaskopje)
2009. márc. 23. 11:42
Apa mindig itta :-) van itt ismeros holland csalad, es regota csaladbaratok Paromekkal, es jartak Mo-ra sokszor, es ugye olyankor mindig hoztak Magukkal, krentenbollent is meg vlat is. nekem sose izlett, most vettem masfajtat majd megkostolom azt :-) irtam Neked privit is :-)
30. kaaskopje (válaszként erre: 28. - Ármin Márk Anyu)
2009. márc. 23. 11:40
Igen, arról. Nem túl sürü ahoz, hogy igya? Úgy tünik nem :)) Én kanállal eszem.
29. sztolyka (válaszként erre: 26. - D0b7178f40)
2009. márc. 23. 09:21
Köszi kipróbálom!
28. Ármin Márk Anyu (válaszként erre: 24. - Kaaskopje)
2009. márc. 21. 18:10

Apa issza a dobozbol :-) (pudingrol beszelunk, nem?)


Sikerult megsutnom a rizskochomat! Mivel kozben szaritogepet szereltunk ezert kimaradt belole a margarin :-((( de amugy nagyon fincsi lett es nagyon szep magas!!!! ugy raktam bele a habot, hogy eloszor beleontottem a tepsimbe es raontottem a habot es ott kavartam bele ovatosan! Mar nincs is belole :-) legkozelebb igyekszek nem kihagyni belole semmit :-))) koszonom a tanacsot Mindenkinek!

27. d0b7178f40 (válaszként erre: 16. - Ármin Márk Anyu)
2009. márc. 20. 22:02

mert általában ha cukoprral főzöd akkor odakapja az alját.

Legalább is nekem odaszokta

26. d0b7178f40 (válaszként erre: 11. - Sztolyka)
2009. márc. 20. 22:00

3 dl tejszín, 3 dl víz, édesítő, 2 tojás sárgája, 1 vaníliarúd, vagy aroma.

De volt már,hogy nem tejszínnel csináltam,nanem tejjel és a vanilia rúdat szinte mindíg aromával helyettesítem.

Ennyi

ha tudok segíteni írj bátran

2009. márc. 20. 14:42

Az én receptem, nekem mindig szép nagy lesz:


20 dkg rizs

8 dl tej+1 dl víz

vaníliás cukor

citromhéj

3 dkg vaj

10 dkg cukor

3 tojás


A vizes tejben puhára főzöm a rizst. A vajat a cukorral, vaníliáscukorral, tojássárgákkal,citromhéjjal habosra keverem, majd a LANGYOSRA HŰLT rizshez adom.

A tojáshabot felverem és a KIHŰLT rizses masszához forgatom.

Vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntöm, ELŐMELEGÍTETT sütőbe tolom kb. 175-180 fokra, légkeveréses vagy alsó-felső sütésre.

24. kaaskopje (válaszként erre: 23. - Ármin Márk Anyu)
2009. márc. 20. 14:26
Isszák? Biztos, hogy ugyanarról beszélünk? :))
2009. márc. 20. 14:11
Jo majd probalkozok aztan majd megisszak a fiuk maximum :-)
22. kaaskopje (válaszként erre: 21. - Ármin Márk Anyu)
2009. márc. 20. 13:54
Érdemes kipróbálni több fajtát, mert nem mind olyan édes. Jól írtad õket :)
21. Ármin Márk Anyu (válaszként erre: 19. - Kaaskopje)
2009. márc. 20. 13:42
Igen :-) Nalunk Apa szereti, nekem tul edesek :-) szoktam neki venni eierwafels-t es azzal eszi.Kicsi fiam meg a stroopwafel-ert van oda.. remelem jol irtam oket :-))
20. kaaskopje (válaszként erre: 18. - Ármin Márk Anyu)
2009. márc. 20. 13:39
Oké :) Az nagyon szuper! Egy csomó idõt megtakarítasz vele, ha minden ilyen közel van.
19. kaaskopje (válaszként erre: 16. - Ármin Márk Anyu)
2009. márc. 20. 13:38
Én sárgabarcklekvárral szeretem legjobban, de néha veszek hozzá vaníliás vlát, azzal is nagyon finom. Többiektõl elnézést az idegen szavakért, de Ármin Márk ANyu tudja mirõl beszélek. Legalábbis remélem :)))
18. Ármin Márk Anyu (válaszként erre: 17. - Kaaskopje)
2009. márc. 20. 13:36
Ok kiprobalom, ugyis mindjart kimegyunk vasarolni, ha ebred mano! Kepzeld a kovetkezo sarkon van egy lidl, ketto sarokkal arrebb egy bas, es kb 2km-re ket iranyban is van egy-egy bevasarlo utca! Plusz egy kisebb bevasarlokozpont! Ugyhogy sikerult jo helyet valasztanunk :-) Irok privit mert lenne par kerdesem...
17. kaaskopje (válaszként erre: 14. - Ármin Márk Anyu)
2009. márc. 20. 13:32

Szia, olvastam :)

Az én tepsim kicsivel nagyobb (31x21), csak most az a bajom, hogy nem emlékszem pontosan, hogy mennyi tejbõl szoktam a tejberizst csinálni hozzá...

Minden esetre én desszertrizst használok (Lassie, dessertrijst), az tökéletes rizskochhoz, tejberizshez és gyorsan megfõ, próbáld ki! A rizst a csomagoláson lévõ leírás szerint megfõzöm, azután 4 tojássárgáját (ezt a mennyiséget fél liter tejben fõtt rizshez adom), kb. 5 dkg vajat, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot vagy aromát és mazsolát. Majd felverem a tojásfehérjét és óvatosan hozzálapátolom a rizshez. Vajazott, lisztezett tepsibe öntöm, és forró sütõbe teszem. Nagyon finom, laza és magas szokott lenni :)

2009. márc. 20. 13:15
En anno csokiontettel ettem meg "lanykoromban". Vastag tepsim van. Miert nem a cukorral egyutt kell fozni?
15. pierot
2009. márc. 20. 13:13

én rendes tejberizst főzök majdnem készre, amikor kész akkor keverem bele a cukorral összekevert tojássárgáját utána pedig óvatosan a felvert tojásfehérje habot. Ami szerintem nagyon fontos bele az a vaniliáscukor, reszelt citromhéj és ha szeretitek a mazsola.175 fokon jó ha sütöd alsó felsőn és amikor már picit barnul a teteje jó is.Amíg meleg úgyis lágy a közepe, ha kihűl akkor lesz az igazi. Sztem málnaszörppel isteni, de az én gyerekeim csak narancs szörppel eszik.

Ja és a lényeg a tepsi mérete, attól függ, hogy milyen magas lesz, mert túl sokat már nem nő, ahhoz képest amennyit beletettél.

2009. márc. 20. 13:09
Szijja!! lemertem Neked 31cm hosszu, 17cm szeles es 6cm magas. Irtam mailt vissza :-)
13. kaaskopje (válaszként erre: 9. - Ármin Márk Anyu)
2009. márc. 20. 13:07
Mekkora a tepsid pontosan?
12. mamuci
2009. márc. 20. 13:06
az enyém nagyon finom és kiadós. 1 1/5 l tejbe kell fél kg. rizs. Ezt felteszem főni, és amikor már teljesen felitta a tejet, sűrű lesz, akkor teszek bele 10 dkg. margarint.Közben kikeverek 4 tojás sárgáját 25-30 dkg cukorral és még rakok bele 2 cs v. cukrot. Ezt belekeverem, majd a 4 tojás felvert habját is belekeverem. Lisztezett tepsibe teszem , és lassú tűzön megsütöm. Nálunk nyerő, a fiaim nagyon szeretik.
11. sztolyka (válaszként erre: 8. - D0b7178f40)
2009. márc. 20. 13:05
A sodó receptjét leírod?Köszi!
10. ancy
2009. márc. 20. 13:05
Sziasztok.Épp ma csináltam előfőztem egy kevés vízben,cukor helyett vegyes mézzel édesítettem.Sok tej,és megbolondítottam kókuszreszelékkel,tojás sárgája,majd mikor levettem a tűzről vajat és a felvert habot.Előmelegített sütőben megsütöttem.Férjem aki nem szereti annyira 2x szedett:)A sütőben még öntöttem rá tejet,mikor kezdett sülni,igy nem itta fel már ,és nem lett száraz.
2009. márc. 20. 13:02
Nem nagy tepsim es muszaly is sokat csinalnom, pedig csak 3an vagyunk :-)) koszonom szepen akik eddig irtak megprobalom, aztan majd szombaton megirom milyen lett :-)
2009. márc. 20. 13:01

Szia

én megfőzöm a rizst tejes vízben.

Aztán teszek bele 1/2 sütőport meg margasint meg 1 vanilipudungport és 3 tojást.Akkor lessz jó magas,ha vagy sokat csinálsz ha többen vagytok vagy kicsi sütőedénybe teszed.Én alsó felső sütéssel szoktam csinálni és 175 fokon.Amikor pirul a teteje akkor szúrok bele egy kést és ha nem nyúlik akkor elzárom és amíg a sütőben kihül ehetőre addig is párolódik még.

Ennyi.És sodóval tálalom.

2009. márc. 20. 12:58

jó puhára főzd a riszet feltétlenül és csak a végén keverd bele a cukrot, keveset hagyj a fehérjébe is.

utána, ahogy mondták, óvatosan.

6. Ármin Márk Anyu (válaszként erre: 5. - 5796fb1dbf)
2009. márc. 20. 12:58
Nem elomelegitettbe kell? es rizst teljesen megfozitek vagy csak felkeszre?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook