RETRO - Oh, azok a 80-as évek!:) (beszélgetés)
Ez mind igaz, de akkor tudtál tervezni. Hitted, hogy munkahelyet csak azért változtatsz, mert meguntad, és újat akarsz kipróblni, és nem azért, mert megszűnik a cég. Nem volt 100 bank, de az OTP kölcsönt játszva törleszthetted, biztonságban volt a házad.
Most utazhatunk, vehetünk csili-vili autót, de nem mindenki, és nem azért, mert munkakerülő, lusta ember.
Nem sírok, most is megvan a létbiztonságom, nincs veszélyben sem a lakásom, sem az állásom, csak sokkal többet dolgozok érte, mint 30 éve.
Szerintem 2012 után nem nagyon szeretnél 80-as években élni:D Nem volt telefon, csak telefon fülke, és egy vartburg annyiba került, mint nyugat németeknél egy golf 1-es. :)
Nagyon leszegényített életmódhoz voltak szoktatva az emberek, és nem is érzékelték. Csak akkor amikor keztek nyugati filmek menni a tv-ben.
Utazásról nem is álmodhattál pl. (francia, olasz, német, anglia stb. Csak keletre utazhatott mindenki.
Sziasztok!
Keresek egy video clippet, sajnos nem tudom az előadót nevét és a dal címét, csak annyit,hogy az elején egy lány elindult az utcán a kezében egy nagy szívvel, ez az ő szívét jelképezte, és ahogy ment a városban napközben, egyre fogyott a szíve, és mire hazaért, már csak egészen pici volt a szív a kezében. Ha valaki ráismer a clippre és emlékszik az előadóra légyszíves írja meg, köszi szépen.
Én szinte mindent gyűjtöttem már akkor,a nyolcvanas években, pedig még csak fiatal voltam. De nagyon tetszett már akkor a stílus. Ma meg már ezek a dolgok a retro :D
De a kedvenceim a különböző játékkártyák és kisjátékok voltak. Persze a képregények és használati tárgyak is nagyon tetszettek, mint pl kávédarálók, televíziók, rádiók.
Mivel ide nem tudok képet beszúrni, ezért a képeim itt találhatóak.
A nevét nem tudom,de emlékszem rá.Nekem Balatonos volt,egyik osztálytársamnak meg homokórás.
Meg volt olyan grafit ceruza,amin körben rajta volt a szorzótábla.
Sziasztok! Most bukkantam erre a fórumra,nagyon tetszik,remélem azért benéz még majd ide valaki.
Én 81-ben születtem,tehát a gyerekkorom volt a 80-as évek.Egyre inkább szívesen nosztalgiázom,jó volt olvasni ezeket az emlékeket is,szinte mindegyik ismerős.Ha lenne időutazás,tuti,hogy a 80-as években élnék.
Ami most hirtelen eszembe jut:
- volt az a ceruza-tolltartó,tudjátok,ilyen nagy,műanyag ceruza,csavaros tetővel,ami egyben faragó volt,és csak úgy bele kellett dobálni a ceruzákat (mármint a tolltartóba)
- olyan ceruza,amiben cserélgetni lehetett a hegyeket,mindig,ha elkopott egy,akkor hátra került,és a következő már megint hegyes volt,és volt ilyen színesben is
- gyurmaradír
- "takonylabda" (nem tudom a rendes nevét,mi csak így hívtuk),felragadt mindenhova
- volt olyan karpát,ami pár cm széles volt,és így fel kellett csapni a csuklónkra,és akkor rátekeredett
- műanyag,színjátszós spirál,ami olyan,mint egy jó széles karkötő,és így lehetett ide-oda húzogatni,a lépcsőn ledobálni (nem tudom jobban elmagyarázni,rémlik valakiknek?)
- Tini-titok (kis méretű könyvecske,amiben üres lapok voltak)
- barátság füzet
- voltak olyan farmerszoknyák,aminek az alsó szegélye fehér csipkés volt
- Negrolli,Macskanyelv,vajkifli (kisebb, "c" alakú kifli),sós-köménymagos stangli,mákkal szórt fonottkalács,Kölyök párizsi
- boltokban a kávédaráló,megvette anyukám a szemes kávét,és ott a boltban darálta le
- iskolában üzenőfüzet (azt hiszem fehér színű volt,előre nyomtatva,amiket ki kell tölteni,magatartás,szorgalom pontok helye,szülői értekezlet,ilyesmi)
- ovis táska
- ovis ballagóknak fakanálra kötött kisbatyu (nem tudom,manapság mi a divat)
- akkor volt ilyen ismeretterjesztő célú füzet,különböző témákban (nekem pl. kórházas volt),amiben kérdések voltak,rá 3 válasz lehetőség,és ilyen bip pen (vagy mi az ég volt a neve) nevezetű tollal kellett bejelölni a helyes választ,és ha jót jelöltél,akkor zölden világított a toll,ha rosszat,akkor meg pirosan (azt hiszem,vagy valami ilyesmi)
Van most is, Stühmer-az eredeti recept viszont tuti, náluk is dolgozik párom néha vállalkozóként, és amikor ajándékba kap...hmmmm.
Egész nap zabál amennyit akar, irígylem is érte.
További ajánlott fórumok:
- 80-as évek termékei, meséi stb., amik már eltűntek! Emlékszik valaki?
- Nosztalgia:1970-1980-as évek...
- Retro zenei válogatásba a 80-as évek zenéiből. Milyen zenéket és előadókat tennétek bele?
- A 80-as években miért csak télen lehetett banánt kapni?
- 80-as évek zenéi...
- Imádom a 80-as évekből származó retro babakocsikat!...