Rétesbe való meggyet hogy tegyem el üvegbe? (tudásbázis)
A kimagozott meggyett 5kg.hoz 1 kg cukor egy éjszaka állni hagyom.Levet ereszt.Majd kinyomkodva átszűröm és üvegekbe teszem.
Féldeci rummal átkeverve!!!
Ez tartósítja évekig:)
Azt az ötletet kaptam egyszer, mert a kedves párom nem szereti a szalicíl ízét, h ha fedőzáras üvegbe teszem, akkor előtte tegyek az üvegre egy celofánt és arra a szalicilt, majd erre megint egy celofánt és úgy a kupakot.
Azóta nincs baja a kedvesemnek az ízével. Mindenkinek elmondtam a családban és azóta így készítik.
Kimagvalom a meggyet,kilónként 60dk kristálycukorral rétegesen lerakom.Szalicillal vagy nátrium-benzoáttal tartósítom.kb.1-2 mokkáskanálnyit rétegenként.Berakom a kamrába,naponta 2x-jol megkavarom, és szépen .engedi a levét.5-6 nap mulva kész.Leszűröm,a leve nagyon finom szörp,üvegekbe,öntöm,megszórom tartósítoval .A meggyet,szintén üvegekbe rakom,tartósítót teszek rá,lezárom.Mindenféle süteménybe jó és vitamin dús. Én a földiepret is így készitem,finom szörp,és sütemény töltelék van belőle.A földiepret 7-8 napig kell kavargatni.
Az édesanyám receptje volt.Finom és egyszerü.
További ajánlott fórumok:
- Több kiló meggyet kaptam, semmi kedvem kifejteni, de maggal...
- Hogyan lehet meggyet tartósítószer nélkül eltenni?
- 8hós baba ehet meggyet?Ha igen kell valami extrát csinálni vele (pl. mint a borsóval passzírozni) vagy csak simán adható?
- Közel 10 kg meggyet fogok ma kimagozni. Fele mélyhűtő, a...
- Milyen idős kortól adhatok gyermekemnek meggyet?
- Tett már el valaki szódával meggyet?