Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Rétesbe való meggyet hogy tegyem el üvegbe? fórum

Rétesbe való meggyet hogy tegyem el üvegbe? (tudásbázis)


16. winny
2008. dec. 27. 11:23

A kimagozott meggyett 5kg.hoz 1 kg cukor egy éjszaka állni hagyom.Levet ereszt.Majd kinyomkodva átszűröm és üvegekbe teszem.

Féldeci rummal átkeverve!!!

Ez tartósítja évekig:)

15. c0c88e77c0 (válaszként erre: 14. - Gevi1931)
2008. dec. 2. 21:30
:D:D:D
2008. dec. 2. 21:12
5 kg meggy.... Ja majd májusba leírom
13. akác56 (válaszként erre: 12. - 7934d1ac97)
2008. jún. 3. 17:58
Eddig én is a fagyasztóba raktam, de most egyik fagyasztóládát nem akarom használni, mert sokat fogyaszt.Sok gyümölcsünk van, megpróbálom üvegbe eltenni.
2008. máj. 31. 21:25
én a sütibe, rétesbe valót fagyasztani szoktam így nem kell bele semmilyen tartósítószer és cukor se
11. akác56 (válaszként erre: 10. - Katinkaboszi)
2008. máj. 31. 21:12
A lekvárral én is csináltam már így ésnem romlott meg!
2008. máj. 26. 18:19

Azt az ötletet kaptam egyszer, mert a kedves párom nem szereti a szalicíl ízét, h ha fedőzáras üvegbe teszem, akkor előtte tegyek az üvegre egy celofánt és arra a szalicilt, majd erre megint egy celofánt és úgy a kupakot.

Azóta nincs baja a kedvesemnek az ízével. Mindenkinek elmondtam a családban és azóta így készítik.

2008. máj. 20. 12:06
Ezeket a recepteket oda lehet tenni a kedvenceimhez?
8. akác56 (válaszként erre: 4. - Yudy)
2008. máj. 20. 10:24
Így is megpróbálom! Köszi szépen! Úgy néz ki, az idén sok meggy lesz!
7. akác56 (válaszként erre: 5. - Mamoca1234)
2008. máj. 20. 10:04
Szia! Csak kimagozd, üvegbe rakod,tetejére tartósítószert teszel,- és kész is? Celofánt, vagy patentzárat teszel rá? Így is megfogom próbálni-köszönöm!
6. akác56 (válaszként erre: 2. - Szibil33)
2008. máj. 20. 09:59
Köszi! Régebben Anyukám is hasonlóan tette el, de már nem tudom tőle megkérdezni, biztos meg nem voltam benne.Mégegyszer is köszönöm!
2008. máj. 20. 09:28
CUKOR NÉLKÜL, CSAK TARTÓSÍTÓT TESZEK RÁ, ÉS NEM DUNSZTOLOM.
4. Yudy
2008. máj. 20. 00:09
Én csak megmosom alaposan, kimagozom, a csurgó levét felfogom, szalicilt bele, összekeverem, kimosott üvegbe bele, rá a levét, lezárom. Az így eltett meggy évekig jó. A felbontáskor cukrozom. A nátrium-benzoátnak nekem 2 év múlva fém íze van.
3. szibil33 (válaszként erre: 2. - Szibil33)
2008. máj. 19. 23:20
Ja! a földieperre csak 40-50dk cukrot teszek.
2008. máj. 19. 23:18

Kimagvalom a meggyet,kilónként 60dk kristálycukorral rétegesen lerakom.Szalicillal vagy nátrium-benzoáttal tartósítom.kb.1-2 mokkáskanálnyit rétegenként.Berakom a kamrába,naponta 2x-jol megkavarom, és szépen .engedi a levét.5-6 nap mulva kész.Leszűröm,a leve nagyon finom szörp,üvegekbe,öntöm,megszórom tartósítoval .A meggyet,szintén üvegekbe rakom,tartósítót teszek rá,lezárom.Mindenféle süteménybe jó és vitamin dús. Én a földiepret is így készitem,finom szörp,és sütemény töltelék van belőle.A földiepret 7-8 napig kell kavargatni.

Az édesanyám receptje volt.Finom és egyszerü.

2008. máj. 19. 22:52
Rétesbe való meggyet hogy tegyem el üvegbe?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook