Rendszeres gyermekvédelmi támogatást ki kaphat? (tudásbázis)
Sziasztok !
Én most dolgozom közfogisként 65 ezret kapok a férjem 95ezret kap nettóban van 2 gyermekünk szerintetek jár-e így a gyermekvédelmi ? A családi pótlék 26.600 ft. Azt hallottam valakitől hogy a közmunkás bért másképp számolják. Szerintetek járna nekünk ?
Kérdésem lenne: Albérletben lakom 3 gyermeket nevelek egyedül .A férjemet elhagytam és ott maradt neki a 12 milliót érő lakásunk is . Az illetékes hivatal ahol most élek azzal utasította el a kérelmemet ( lakástámogatás, gyermekvédelmi tám) hogy nem jár nekem ,mert van a nevemen egy lakás hiába csak a fele az enyém.
Ez így működik ? nem váltunk még el de biztos hogy nem költözök vissza hozzá. Hova fordulhatok?
Baba jön??
Ha igen,sok boldogságot!!
:-))
Hát hosszú a várólista mindenhol:-(
Itt nincs bölcsi,sajnos!
Pesten a 2 nagy már 11hósan ment én meg melóztam,nagyon szerették.
De ez új törvény állítólag, 2 és fél éves kortól kötelező bevenni az ovinak a gyereket.
Nálatok lehet menni két és fél évesen?
Adrika folytatja a bölcsit lehet már holnaputántól mégiscsak hordhatom,holnap nyitnak a nyári bezárás után.Madj meglátom addig mármint márciusig mi lesz velünk munkaügyben stb,mert a házunkhoz az egyik ovi sokkal közelebb van de ha dolgoznék bárhol a városban ahhoz pedig a bölcsi....és még oviügyben is gondolkozok hová irassam,szóval....
Persze,holnap megyek úgyis több ügyet is intézni az önkoriba és rákérdezek!
Bár nekem a kicsi csak februárban, 2és fél évesen kezdi az ovit és előtte 1 hónappal lehet igényelni.
DE állítólag csak akkor jár ha a szülők csak a 8 osztályt fejezték be,ha több van akkor nem.
De ennek járj utána én is azt fogom tenni.
Persze!
Ehhez kell a papírokat kitölteni.
De tény,hogy a kezdés sem olcsó de az inkább a sulinál van.
á nem csak hosszú és nem offolok tovább:)röviden:
három gyerekem van és egy férjem aki pár hónapja munkanélküli lett előtte viszont más eu tagállamban dolgozott én nem munkahelyről mentem gyesre emiatt az adott ország szabályai szerint jártak el családvédelmi támogatások ügyén magyarul itthonról nem kaptam semmit hiába járna alanyi jogon az ő jogán kaptunk Hollandiából de az kevesebb mint ami itthon van...anno 11 hónapig ügyintézték most hogy munka nélkül lett áprilistól tudtam beadni a kérelmet még ügyintézik a lányom meg lassan betölti a hármat....szóval van a férjem alkalmi munkája és mi a gyerekkel....remélem munkám hamarabb lesz nmint a gyesről határozat mert akkor gyorsan azzal a nappal le is mondnaám:)
Az jó!
Mert persze nagyon jó,hogy vannak ezek a segítségek,de az hogyha van munkahely,annál jobb nem kell!
:-))
Nehéz ennyi embert nyomon követni.
További ajánlott fórumok:
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást nyáron mikor kapjuk? Hallott már valaki róla mikor hordja a postás?
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást idén szeptemberben és decemberben fizetik ki?
- Mennyi az 1 főre jutó havi jövedelem összeghatára rendszeres gyermekvédelmi támogatás megállapításánál?
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást folytatólagosan megigényeltem, de még csak nem is válaszoltak rá. Mit lehet tenni?
- Tudja valaki, ha rendszeres gyermekvédelmi támogatást akarok igényelni, egy főre eső jövedelembe a közös ht-ban élő nagyszülő is számít?
- Kinek jár a rendszeres gyermekvédelmi támogatás?