Rejtvények, logikai kvízek fóruma (beszélgetős fórum)
Ha valakit érdekelnek fejtörők:
[link]
Sziasztok! Olvassa még valaki ezt az oldalt? Kellene egy kis segítség/ ötlet egy feladvánnyal kapcsolatban...
a 99-es feladvány megoldását nemsokára közlöm.
???
Egy arabnak van 17 tevéje. A végrendeletében a legnagyobb fiára hagyja a tevéinek a felét, a középsőre a tevéinek a harmadát, a legkisebbre pedig a tevéinek a kilencedét. Hogyan osztoznak el? (És miért?)
Hogy a később jövők is jobban át tudják látni a fórumot, javaslom, hogy aki új rejtvényt ad fel, az az első sorba csak 3 db kérdőjelet írjon, aki megoldást közöl, az 3 felkiáltójelet.
fel kéne hozni ezt a fórumot, engem érdekel :-)
Szép megfejtés :) köszönöm!
Felfogtam és szerintem....54...
Nem 81. Fél mókus nincs :) de megoldás van. Ez csak matematika :)))
81????Mert 1/2 mókás mókus nincs???
Ha másfél mókus másfél nap alatt másfél mogyorót eszik, akkor kilenc mókus kilenc nap alatt mennyi mogyorót eszik?
na azért be is ugorhattam volna a csaliba :) Jöhet ám még, legalább kicsit gondolkodni is lehet itt :))
Bocsánat nem akartalak alábecsülni.
19 nap alatt :) Ez könnyű volt :))
Köszönöm .Na figyi van 1 tó a tó közepén 1 tavirózsa ez a rózsa minden nap a duplájára nő.A tavat 20 nap alatt növi be.Hány nap alatt növi be a tó felét.
Gratulálok!:)
Ha van kedved, írj te is rejtvényt! Köszi!
Normális esetben mind a ketten megmosnák de szerintem itt a tiszta arcú mossa meg.Azért mert azt látja hogy a másik kormos gondolja akkor ő is.A kormos arcú látja a másik tiszta azt hiszi ő is az.
Két kéményseprő lemászott egy régi kürtőbe. Egyikük összepiszkolta az arcát, másikuk nem. Munkájuk után nem szólnak egy szót sem egymáshoz.
Melyikük fogja megmosni az arcát?
Jaaaaa!:DDDD Akkor nagyon nem vagyok képben.:)
Keresek!:)
Ez már csak a megoldás volt :))) Uj rejtvényed nincs?
De jó, hogy írtál! Van min agyalni.:DDDDDD
A 8 elemet jelöljük az ABC első 8 betűjével. A próbáknál a berakott két elem betűjét írjuk: AB, BC, CA, DE, EF, FD. Így vagy világított valamikor a lámpánk, vagy pedig mind az A-B-C, mind a D-E-F hármasban csak egy jó elem volt. De ekkor a maradék két elem már biztosan jó.
Bocsi, nem voltam gép közelben.
Van egy elemlámpánk, ami csak akkor világít, ha két jó elemet rakunk bele. Van 8 elemünk, amiknek a fele jó. Határozzunk meg 6 elempár kipróbálása után egy jó elempárt!
Ez hogy jött ki? :) A rejtvényt már megoldották helyesen.
Ezt senki nem akarja megfejteni? Vagy elveszett a sok beszéd között? :)
:DDDDDD Bölcs? Néha azt sem tudom, fiú vagyok-e vagy lány...
Valld be, a nagy mosolyok annak szólnak, hogy meg is kóstoltad! Azért maradt a végén csak 1 liter az egyik bödönben :D
További ajánlott fórumok: