Régi "félszocpol"-os kérdésre tudna valaki válaszolni? (tudásbázis)
pedig vmi hasonló szöveggel van: elidegenítési tilalom 5 évre bejegyezve...
néztem a tullapt,de nem látom rajta csak azt h mikor jegyezték be:( a lejáratot nem
hát, a tul.lap most nincs előttem, de ott van, hofgy mikor jegyezték be és hogy hány évre
rá van írva a tul lapra?hol?
5 év van nekünk a tul.lapon
Engem is ez foglalkoztat mostanság.Fel is hívom a MÁK-ot remélem tudnak segíteni.
Szia! A biztonság kedvéért megkérdeztem az ügyvédünket aki nekünk intézte ezt az egészet, és megerősített abban amit írtam, hogy öt év az elidegenítési tilalom, a félszocp. használt lakás vásárlás esetén. Ez van a tulajdonjogi lapunkon is, így már tutira biztosan tudom neked mondani!!!
köszi, majd próbálkozom személyesen vagy telefonon is
...de a szocpolos szerződésben is benne kellene lennie....
Az a biztos, hogy ha megkérdezed, telefonon is biztos tudnak váalszolni, vagy írj pl. a bankweb fórumra kérdést.
Mi tavaly vettük föl egy gyerekre a félszocpolt, de mi bővítésre.Nekünk 10 év elidegenítési tilalom van bejegyezve.
jaj de jó, akkor elvileg ez már nem akadályoz(na) meg, hogy cseréljünk házat....Mi csak egy gyerek után járó félszocpolt vettünk igénybe. Az öt évet tudtam, de ezt a 3 után járó kedvezményt nem...Akkor már csak lottóznom kellene, hogy legyen még önerőnk, hogy egy nagyobbra cseréljünk!
Szia! Saját tapasztalatból mondom, hogy öt év. Mi 2006-ba vettük a házunkat, és utánna néztem a tulajdonojogi lapnak: 5év. Azonban ha másik házat szeretnél venni, akkor három év után lehet kérvényezni, hogy az adott házról vegyék le, viszont akkor a másikra amit venned kell, rárakják a még fennmaradó két évet. Remélem tudtam segíteni.
Ü
sajna nehezen jutok be :( Gondoltam, hátha itt tudja vki. Még reménykedem. Köszi
Bocs, egyszerre írtunk. Sajnos nem tudom a pontos választ, hülyeséget meg nem akarok írni. Remélem tud valaki segíteni Neked.
Szerintem a bankot kérdezd, ott biztos pontosan megmondják. A teljes szocpol 10 év, a felet nem tudom.
Sziasztok! 2005. júniusában vettünk egy használt 2 szobás panel lakást. Felvettük rá az 1. gyerekre járó félszocpolt. Közben megszületett 2006-ban a 2. gyerek, őrá is felvettük. Kérdésem: ezt most 10 vagy 5 évre jegyzik be a tul .lapra? Mert ha csak 5 év lenne, akkor a nagyobb után járó idén júniusban lekerülne róla, nem? Csak a másik maradna. (eladás ill. visszafizetés miatt lenne fontos!!!)
Régi "félszocpol"-os kérdés:
További ajánlott fórumok: