Reformátusoknál hogyan kell szólítani a női lelkészt? (tudásbázis)
Lelkésznőnek. ( családi állapottól függetlenül ) - az evangélikust is.
A tiszteletes asszony és a nagytioszteletű asszony ugy tudom, hogy az a ref pap felesége.
Eléggé elhajlott ez a téma.
Szerintem II. János Pál pápa már mindenért bocsánatot kért százezerszer. Milyen bocsánatkérést vársz még? Kitől? Kinek? És hogyan? És szerintem meg lehet bocsájtani így is. Az, hogy te nem tudsz, a te bajod, noha nem tudom mit tett ellened a katolikus egyház.
Tiszteletes asszony, akkor is, ha hajadon.
Ahogy a pincérnő is kisasszony, ha hajlott korú, és a hetedik férjével él.
ez igaz, így van
egyébként Tiszteletes asszonynak nevezik
a nagytiszeletű-t már kissé túlzásnak érzem. végülis mégiscsak egy pap, nem a király vagy hasonlók:))
régen persze más volt, akkor a népesség kis százaléka volt csak "írástudó", ezért mindenki odavolt a papoktól, orvosoktól és tanároktól.
de ma már... :)))
Bocs, ez lesz az utolsó off:
És a zsidó rabbik és a pedofília között? Náluk nincs cölibátus és mégis. Vagy ott a Talmudra hivatkoznak?
(Kimásolom egy oldalról):
Ide vág az, amit a Talmud mond. A talmud azt tanítja, hogy mivel a kisfiúk szexuálisan éretlenek, az ő molesztálásuknak nincsenek erkölcsi következményei. Mivel az ilyen kiskorú érett értelemben nem "férfi", a fiú és az ő szexuális megrontója mentesül a homoszexualitásra vonatkozó mózesi tilalom alól, amely ezt mondja: "Ne hálj férfival" (Lev 18,22)
Amúgy érdekes, a zsidó ismerőseim mind ellenzik a pedofíliát és a Talmudot elavultnak tartják. Csak milyen érdekes. Na mindegy, tényleg befejeztem, de már unom ezt a "pedofília-a-cölibátus-miatt-van" vitát. Sok pedofil meg nem pap, csak egy beteg állat.
A forrásom autentikus:-)
Egyenesen egy református papnő mondta a következőket:
Tiszteletes Asszony esetleg Nagytiszteletű Asszony
De nekem nyugodtan Ibolya:-)
Igen, mikor minek kerekítenek nagy feneket.
Azért némi összefüggést látok a papok pedofil botrányai és a cölibátus intézménye között.
hogy jön ez most ide?
Nem értem!
Nálunk tisztelendő nő, tisztelendő asszony.
Egyébként az Úr megszólítás esete más, mint az asszonyé. férfi-nő, úr-hölgy. Ezek a rokon kifejezések. Az asszony az a házas nő. De a lelkészek megszólításánál nem tudom mi a hivatalos, a miénk is férjnél van.
Tiszteletes nő?
Mintha én ezt hallottam volna
(Bár használják az Úrhölggyet is)
De jól elkanyarodtunk az eredeti témától:))))A fórum szépségei..
További ajánlott fórumok:
- Katolikus gyermeknek lehet-e református keresztszülője?
- Hol, és hogyan kell intézni a keresztelőt? (A keresztszülők és az apa katolikusok, én református vagyok, és nem vagyunk összeházasodva.)
- Templomi esküvőt szeretnénk, mi a teendő, ha én katolikus vagyok, a vőlegény pedig református?
- Elvált ember lehet református lelkész?
- Ha a párom nincs megkeresztelve, akkor is lehet egyházi esküvőnk? Én református vagyok .
- Hogyan zajlik egy református esküvő?