Receptek party-ra (beszélgetés)
Sajttekercs:
Kemény (reszelni való, lehet trappista, de nem az olcsó műsajt, azt nem lehet olvasztani!) sajtot nejlon zacskóba csomózni és forró vízbe lógatni (fakanálnyélre kötöd és a fakanalat keresztbe fordítod a fazék tetején) és lágyulásig melegíteni. Kinyújtani egy deszkán és lehet tölteni: körözöttel vagy rokfort krémmel. A krém alá lehet tenni vékony sonka vagy tarja szeleteket stb. Feltekerni, hűtőben dermeszteni. Szeletelve tálalni.
Igen, a kencék nagyon jók, nálunk a rokfort krém a sláger.
(Kék "penészes" sajtot villával összetörsz, hozzá 1/3 rész vaj - kb., de sajt lágyságától is függ - mikróban megpuhítva jobban keverhető. Villával nagyjából összekeverni és utána robotgép habverűjével krémesre. Nem sózni, a sajt így is elég sós!!! Van aki zöldpaprikába vagy vékony lapkasajtszeletekbe tölt, hidegtálon is jól mutat.)
Káposztás (gombás, húsos) koszorú
Leveles tésztát kinyújtani kb. félujjnyira.
Megtölteni párolt káposzta (vagy gomba), darált párizsi (vagy tarjás keverék, darált lecsókolbász stb.) és egy nyers tojás keverékével, feltekerni, koszorút formálni, tojással kenni (sajttal szórni) és megsütni közepes tűzön. Ha kihűlt, lehet szépen szeletelni, jó sör/borkorcsolya. Ha szeletelve teszed az asztalra, nem kell a koszorú formmálással vacakolni, lehet egyszerű rúdban is sütni.
Szia nekem van egy ötletem ami eddig minden vendégünknek nagyon tetszett, remélem nem ismered még és neked is tetszik majd.
Kell hozzá egy hatalmas fej káposzta!
Sok fogpálcika!
Kell készíteni mini fasírtot, kiflikarikákból vegyes szendvicset,apró kockákra kell vágni több ízű sajtot, uborkát,meg színes kaliforniai paprikát.
De tulajdonképpen bármit használhatsz ami ehető.
Majd ha minden alapanyag megvan, készíts egy sündisznót az alapanyagokból ízlés szerint.
Az arcát is megcsinálhatod,szem, orr, száj.
Nagyon guszta tud lenni és igazi vendég váró.
Remélem tetszik az ötlet! :))
Kolbászos krumlis golyó
Liszt, tojás, főtt krumpli, só - gombóc (krokett) szerű tésztát készítünk (a mennyiséget nem tudom, csak szemre szoktam, meg,hogy gyúrható legyen, de ne túl kemény) Száraz kolbászt felkarikázni, krumplis tésztából golyókat, bele egy-egy koolbászkarika és olajban (zsírban) sütni aranybarnára. Mindig nagy sikere van, fűszeres és olajos, minden italhoz jó, béleli a gyomrot.
Egy 15-20 fős társaság számára szervezek szülinapi bulit!! az itallal nincs gond, de kajarecepteket várok ami kiadós is és nem az egekben az ára!!!
Én hidegtálakra és sültekre gondoltam!! De bármilyen megoldás érdekel!!
Akinek van tapasztalata és szívesen megosztaná az írjon!! Előre is köszi!!
Ja és Július 30.-ig kellene!!!!!