Ráncos ujjbegyek és hámló tenyér (beszélgetés)
Nincs gombám sehol. lábamon sosem volt. Ami furcsak hogy főleg a hideg szeled idővel kezdődik, nyáron a és tavasszal tünetmentes, de mindig előjön.
Ékszert nem hordok, gyűrűm sincs. órám van ami rozsdamentes acél. azok átltalában nem okoznak allergiát.
Szerintem is allergia.
Mosogatószert milyet használsz? Szoktad váltogatni?
Stb.?
Sziasztok.
Évekóta visszatérő tünetem, főleg ősztől tavaszig tart, nyári időszakban tünetmentes. Szóval az ujjbegyeim ráncosak mint amikor sokáig ázik a vízben, a tenyerem és az ujjaim vége pedig apró fehér foltokban hámlik, a böröm pedig rettentően száraz, hiába kenem bármivel. Fájni nem fáj, nem ég, nem vörös, fizikai fájdalommal nem jár, csak zavaró. Voltam bőrgyógyászati magánrendelésen de csak egy zsíros hidratáló krémet írtak fel (steroid mentes). az már elfogyott, amitől helyre is jobb többé kevésbé de a tavaszi nagytakarításkor nem húztam mindig gumikesztyűt (nem nyúlok vegyszerhez amúgy csupasz kézzel) és a mosogatószertől megint előjött.
Nyáron mind a hólyagok mint a ráncos bőrfelület eltűnik, ám ősszel újra előjön. Kesztyűt már idejekrán hordok a hideg-szeles idő miatt.
Csak natúr szappant használok, vegyszerhez nem nyúlok csupasz kézzel.
Hasonló cipőben jár valaki?
További ajánlott fórumok:
- Kinek mondanád most azt, hogy "Hordozzon tenyerén az Isten!"?
- Lehet, hogy a most élő 50 + korosztály lesz az utolsó ráncos idős ember?
- Ekcéma (dyshidrosis) tenyéren - van megoldás?
- Miért lehet 17 évesen ráncos az arcom?
- Csak nyaranta hámló tenyér. Mi lehet?
- Mi okozhat hirtelen zsibbadást/bizsergést ujjbegyekben ill. talpakon?