Rakott sajtos csirkemell recept
70 perc
A Rakott sajtos csirkemell hozzávalói:
1 kg filézett csirkemell
2 kanál liszt
kis kanál piros paprika, majoránna, bors, só
2 gerezd fokhagyma
őrölt kömény
15 dkg füstölt reszelt sajt
póréhagyma
2 dl tejföl
vaj a tepsi kikenéséhez
1 tojás
A Rakott sajtos csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellet feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel, és a zúzott fokhagymával összekeverjük, és beleforgatjuk a húsokat. Egy kivajazott tepsibe fektetjük a csirkét, és a megmaradt fűszeres lisztet a tetejére szórjuk. Rárakjuk a felkarikázott póréhagymát, és megszórjuk reszelt sajttal, majd a végén a tojással elkevert tejfölt öntünk a tetejére. Letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben 180 fokon kb.40 percig sütjük, a végén vegyük le az alufóliát, 10 perc alatt pirosra sütjük. Vegyes párolt zöldséggel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. jan. 11. 09:40
A rakott sajtos csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.