Rakott krumpli - mindenki megfözi elötte a krumplit? Van aki nyersen teszi a tepsibe? (tudásbázis)
lehet nyers krumplival
egy kicsit tovább kell a sütőben hagyni
és a sütésiidő feléig le kell fedni
Én a krumplit, tojást megfőzöm, a tejfölt összekeverem egy egész tojással (nyers tojás) és ételízesítővel, belekarikázom a kolbászt, tojást, majd ha megfő, mehet bele a krumpli, összekeverem, majd be a sütőbe és kész.
Isteni finom és nem lesz száraz.
Én megfőzöm előtte, mert ha nyersen teszem be és úgy a sütőbe, akkor fél napig is sülhet, annyira szar a gáz minősége felénk... Így időt spórolok sütésügyileg még úgy is, hogy előtte főzöm a krumplit.
Jénaiba egy sor krumpli, tojás, kolbász, krumpli, és a tetejére jó sok tejföl. Szoktam a tejfölbe néha sajtot is reszelni, illetve a tetejére angol szalonnát, vagy bacon szalonnát tenni...
Vagy krumpli, hagymás párolt darált húsos cucc, tejföl, krumpli, tejföl, sok bacon a tetejére
Én nyersen teszem bele.
Szerintem sokkal finomabb, ha minden együtt készül el, jobban összeérnek az ízek.
főve, sok besamel mártással meg tejföllel
De ki fogom próbálni nyersen az alábbiakat olvasva.
Én is egy ideje nyersen teszem bele a krumplit és sokkkkkkkkkkkkal finomabb mint főve, hiszen a krumpli finom és ezt azt ízt a főzővízzel ki is öntjük !!
én jénaiba szoktam készíteni
Ki vajazom a jénait ,alsó sor szeletelt füstölt szalonna aztán krumpli majd kolbász ,tojás krumpli egy sor karikára vágott hagyma ,kolbász ,tojás ,krumpli stb stb ja és a közepetáján is és a tetejére is egy egy kupa tejföl be fedem alufóliával és a jénai tetejét is rá teszem egy nagyobb adag 1-1,5 órát van a sütőbe ,
Friss kenyérrel és savanyú uborkával vagy ubisalival halálos ...........Nyammmmmmm Nyamm csak reménykedni lehet hogy nem hízunk tőle egy kilót egy evésre :-)))
próbáljátok meg, ahogy én csinálom,"fél-hagyományosan":
egy almát is közékarikázok és egy fej hagymát is.
Nagyon finom!
Jó kérdés:)
5 percig főzöm a krumplit,aztán tszem be.
Bár,a mostani krumplik majd mind szétfőnek:(
Úgyhogy ezentúl nyersen fogom a tálba karikázni.
Szerintem is jobb lesz az íze:)
Én megfőzöm a krumplit, ráadásul a héjában.
Így sokkal másabb az íze és nagyon fini :-)
További ajánlott fórumok:
- Te adnál a szegényeknek egy zacskó krumplit
- Hogyan kell sütni a krumplit?
- Alacsony szénhidrátdiéta esetén mivel válthatom ki a krumplit és a rizst?
- Rakott krumplit előkészíteni, majd hűtőbe rakni pár órára lehet szerintetek, és este megsütni?
- Lakjunk jól, krumplitól ...
- Ha a babának főzeléket akarok csinálni, miért kell a krumplit és a répát külön megfőzni?