Rakott bolognai penne recept
60 perc
A Rakott bolognai penne hozzávalói:
- 50 dkg penne tészta
- 50 dkg darált hús
- 1 nagy pohár tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
- Knorr bolognai alap
- olaj
- egy csipet majoranna
- 1 tojás
A Rakott bolognai penne elkészítési módja:
A tésztát kifőzzük. A darált húst egy kis olajon elkezdjük pirítani, mig szépen ki nem fehéredik, aztán öntünk hozzá 3 dl vizet ( az alapon is ez van ) és a bolognai alapot. Szórunk bele egy kis majorannát is, ( nem kötelező de szerintem feldobja ) és a ragut készre főzzük pár perc alatt. Ezután egy tepsit kiolajozunk, és beletesszük a tésztát, rákanalazzuk a ragut, szépen elsimítjuk a tetején hogy egyenletesen jusson mindenhova. Ezután a nagytejfölt kikeverjük a tojással, és a tetejére kenjük. Reszelt sajt jöhet a legtetejére. Sütőbe rakva közepes fokozaton ( ez úgy 180 fok lehet nekem régi sütőm van ) fél óra alatt készre sütjük, az utolsó 5 percben szoktam pirítani kicsit. Jó étvágyat! :)
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Arianne113, 2012. aug. 3. 01:31
A rakott bolognai penne elkészítési módja és hozzávalói.