Rájöttem, hogy nem korpám van, hanem gombám. Milyen sampont ajánlanátok? (tudásbázis)
Ilyen samponnal nem találtam. De külön teafa olajjal igen.
Mostanába a samponomba tettem jó pár cseppet, 10 kb, azt higítottam fel vízzel.
Mindig higítom a sampont vízzel, nagyon habzik így is.
Ecetes öblítést 1,5 l ásványvizes flakonba 1 evőkanálnyi 20 % - os ecetet öntök, langyos vízzel teleengedem, ezzel öblítem.
Azt a " lépést " kihagytam : átmasszírozzam fejbőrömet ezzel a vízzel.
így van... Sajnos hozzánk jönnek olyan betegek akik magukat kezelték, sikertelenűl. A bőrgyógyász meg helyrehozza a beteg hibáját... Aztán mikor jön kontrollra akkor döbben rá, hogy mekkorát hibázott, vagy éppen szidja az orvost mert nem olyan mérétkben javult, ahogy szeretett volna. ( TISZTELET A KIVÉTELNEK )
Időt és pénzt lehet megsporolni ha az ember nem kisérletezik. Főleg, hogy nem minden gomba érzékeny a Canestenre, vagy a kezelési mód nem jó.
Nem akarlak bántani, de azért kijavítanálak egy kicsit. :-)
A korpa nem mindig a gomba miatt van. A korpa maga tulajdonképp az a jelenség, amikor a fejen lévő hámsejtek lehámlanak. Ez lehet amiatt, hogy túltermelődnek, pl. alkati adottság, hormonális változások, hormontúltermelés....
Aztán lehet amiatt, hogy mi magunk kiszárítjuk a ferjbőrünket: hajszárítózás, hajvasalás, nem megfelelelően öblítjük ki, nyáron befülledhethet a nagy haj-amikor összekötve hordjuk-, télen megfázhat, ha nem viselünk sapkát. Érzékenyek
lehetünk a sampon, vagy balzsam valamely összetevője iránt is.
Ha ezek végképp kizárva, akkor lehet, hogy gomba. Mindenképp érdemes bőrgyógyásztól időpontot kérni, pár perces vizsgálat , és megtudjuk, érdemes-e 2-3000 Ft-os samponokra költeni, vagy csak egy kis változtatás kell a toalett elrendezésénél. Bocsi az elgépelésekésrt, de a kisfiam épp "segít". :-)
Nálunk nem csak a Nizorált ajánlják :)
De mivel nem lehet "dúskálni" a készítményekben, kénytelen felírni a doki ha más nincs.
És az, hogy egy hónap múlva kapsz időpontot, nem a klinikán múlik. Gondolj bele mi lenne ha mindenki csak úgy bejönne mert gondja van...
Már a fodrászhoz is időpont kell, pláne orvoshoz. Én endokrinológiára 3 hónap múlva kaptam időt, mint eü. dolgozó... Nah...
Amúgy van nálunk gomba szakrendelés, ami nem időponthoz kötött...
Novorozal... De a hátadat is mosd meg vele, mert oda is lepotyognak a gombák.
A det. Sulfuratum nem gombára való.
detergens sulfuratum-gyógyszertárba kapható
de a selsun 1% is bevált nekem,ez utóbbi gyógynöv. boltban is kapható.
Egy ismerősömnek nemrég Nizoral tabletta alapú keveréket készítettek a gyógyszertárban, nagyon rendbehozta, pedig előtte már szinte sebes volt.
Viszont el kell menni a bőrgyógyászhoz, mert vényköteles.
A korpa valójában gomba végett van, szóval korpád és gombád van. Sampon helyett próbáld ki az ecetes öblítést, garantáltan elmúlik tőle.
A párom éveken keresztül szenvedett a korpától, a samponok csak 1-2 hajmosás erejéig használtak, utána újra rengeteg korpája volt, hol hatalmas darabok, hol ici-picik. Az egyik leghatásosabb mód egy gomba elleni lábspray volt, de irtózatos szaga volt. A szüleim javasolták a tiszta szesz vagy az ecet használatát. Apum is ezeket használja, ha korpás lesz.
A szeszt be kell dörzsölni a fejbőrbe hajmosás előtt, után a fél óra múlva jöhet a hajmosás.
Az ecetet pedig hajmosás után kell használni balzsam helyett. Vízzel kicsit hígítani kell, jól meg kell dörzsölni vele a fejbőrt és a hajra is kerüljön. Nem kell lemosni, csak kicsavarni a hajat és megtörölni.
Nem lesz ecet szaga, ha megszárad és gyönyörű selymes és csillogós lesz tőle a haj. Töredezés ellen is jó és a korpával is csodákat tesz. Nem beszélve a gyönyörű csillogásról, egyik hajfénysampon vagy spray se csinál ilyet!
További ajánlott fórumok:
- Vega lettem? Egyik napról a másikra rájöttem a húst nem szeretem!
- Mihez kezdjek így, hogy rájöttem, hogy jobbat érdemlek, mint ő, és véget vetettem a kapcsolatunknak?
- Szemét voltam! Régóta szédít, most rájöttem, hogy van...
- Először nem értettem, és rájöttem most sem igazán:-)
- Mit csináljak, rájöttem, hogy a szomszéd kislány, lop?
- Így közel 60- hoz rájöttem, hogy koporsós temetést szeretnék.