Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Rácsos gomba recept

Rácsos gomba recept

A Rácsos gomba hozzávalói:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 25 dkg margarin
- 2 tojás sárgája
- só,
- tejföl

Töltelék:

- zöldségzöld
- 3 db zsemle
- 2 egész tojás
- só
- bors/oregánó
- 25 dkg szalonna
- 2 fej hagyma
- 1/2 kg gomba


A Rácsos gomba elkészítési módja:
A lisztet összekeverjük a sütőporral + a margarinnal ---> Hozzáadjuk a tojások sárgáját + sót + a tejfölt és összegyúrjuk. --> 2felé osztjuk --->A szalonnát és a hagymát apró kockára vágjuk és világosra sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát és együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségzöldet és a fűszereket, majd a 3db (vízbe áztatott)kicsavart zsemlét és a 2db tojást. A tészta egyik felét kinyújtjuk, tepsibe tesszük és rátesszük a gombás tölteléket --> a tészta másik feléből rácsokat készítünk, amit ráhelyezünk a töltelékre. A tetejét megkenjük -felvert- tojással, reszelt sajttal meghintjük és megsütjük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A rácsos gomba elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook