Rácsos gomba recept
A Rácsos gomba hozzávalói:Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 25 dkg margarin
- 2 tojás sárgája
- só,
- tejföl
Töltelék:
- zöldségzöld
- 3 db zsemle
- 2 egész tojás
- só
- bors/oregánó
- 25 dkg szalonna
- 2 fej hagyma
- 1/2 kg gomba
A Rácsos gomba elkészítési módja:
A lisztet összekeverjük a sütőporral + a margarinnal ---> Hozzáadjuk a tojások sárgáját + sót + a tejfölt és összegyúrjuk. --> 2felé osztjuk --->A szalonnát és a hagymát apró kockára vágjuk és világosra sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát és együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségzöldet és a fűszereket, majd a 3db (vízbe áztatott)kicsavart zsemlét és a 2db tojást. A tészta egyik felét kinyújtjuk, tepsibe tesszük és rátesszük a gombás tölteléket --> a tészta másik feléből rácsokat készítünk, amit ráhelyezünk a töltelékre. A tetejét megkenjük -felvert- tojással, reszelt sajttal meghintjük és megsütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2010. aug. 12. 15:53
A rácsos gomba elkészítési módja és hozzávalói.