Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Quinoás lecsó recept

Quinoás lecsó recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Quinoás lecsó hozzávalói:
- 1 vöröshagyma
- 2 tv paprika
- 1 paradicsom
- fél bögre quinoa
- 2 virsli (ha lehet, mikróban is elkészíthető fajta)
- 1 tojás
- fűszerek: só, bors, pirospaprika, erős pista


A Quinoás lecsó elkészítési módja:
A hagymát felszeleteljük, kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, a kockázott paradicsomot és az átmosott quinoát. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, fűszerezzük, lefedjük. Amikor a quinoa kezd megpuhulni, villával felverünk 1 tojást, hozzáöntjük a felkarikázott virslivel együtt. Pár perc alatt készre főzzük. Önmagában is nagyon kiadós étel, de ha valaki ragaszkodik a kenyérhez a lecsó mellé, akkor ajánlom a zablepényt, tökéletesen illik hozzá: 1 tojásfehérjét elkeverünk egy csipet sóval, szódabikarbónával, 4 lapos evőkanál zabpehelyliszttel és 1 lapos evőkanál lenmag pehellyel (vagy szezámmag, magkeverék). 180 fokos előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.

Diétás és egyszerű! Még több egyszerű recept az oldalamon: www.evyfogyas.com


Kategória: Egytálételek receptjei


A quinoás lecsó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook