Quinoás lecsó recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Quinoás lecsó hozzávalói:
- 1 vöröshagyma
- 2 tv paprika
- 1 paradicsom
- fél bögre quinoa
- 2 virsli (ha lehet, mikróban is elkészíthető fajta)
- 1 tojás
- fűszerek: só, bors, pirospaprika, erős pista
A Quinoás lecsó elkészítési módja:
A hagymát felszeleteljük, kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, a kockázott paradicsomot és az átmosott quinoát. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, fűszerezzük, lefedjük. Amikor a quinoa kezd megpuhulni, villával felverünk 1 tojást, hozzáöntjük a felkarikázott virslivel együtt. Pár perc alatt készre főzzük. Önmagában is nagyon kiadós étel, de ha valaki ragaszkodik a kenyérhez a lecsó mellé, akkor ajánlom a zablepényt, tökéletesen illik hozzá: 1 tojásfehérjét elkeverünk egy csipet sóval, szódabikarbónával, 4 lapos evőkanál zabpehelyliszttel és 1 lapos evőkanál lenmag pehellyel (vagy szezámmag, magkeverék). 180 fokos előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Diétás és egyszerű! Még több egyszerű recept az oldalamon: www.evyfogyas.com
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: EvySlim, 2015. ápr. 15. 20:12
A quinoás lecsó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.