Puha vs kemény(ebb) első kiscipők? Most akkor melyik is a jó? (tudásbázis)
Hajlékony talp és olyan sarokrész, ami tartja a bokát.
Szóval ezek a kocsicipő típusúak nem jók. Azt mondják, hogy lakásban legyen cipőben, kint a füvön (ha van rá lehetőség) pedig mezítláb. Kint pl ha jó idő lesz, szerintem lehet rá adni ezeket a kocsicipőket, az olyan, mintha zokniban lenne.
Több helyről is hallottam, hogy olyan 3-4 éves korig nem is szabadna mást a lábra adni, csak ami tartja a bokáját. (Nekem a nagyobbik bokasüllyedéses, neki szupinált benti cipőt vettem az oviba, akkor jártam utána ilyen dolgoknak)
A egyértelmű. Bár sima benti padlón teljesen mindegy h mezítláb van-e, kint a göröngyös talajon füvön kell edzeni a bablábat :)
A B verzióban számomra semmi igazság nincsen.
superfit,elefanten...ezekkel nem lőhetsz mellé.
a magátólbefelé dől azért nem ennyire általános,ezt doki tudja megmondani,nekünk pl kifejezetten nem ajánlották sem a döntött,sem a harántemelős cipőket.
A verzió: attól lesz lúdtalpas, ha kemény a cipő, mert nem erősödnek kellően az izmok, a puha cipő természetességet kölcsönöz, az kell
B verzió: azért lesz lúdtalpas, ha puha a cipő, mert a babaláb puffancs, nincs a talpboltozata még jól kialakulva, magától befelé dől a lába, ezért kell a belső talpélnél megemelt, kemény, bokát tartó cipő, hogy helyre billentse a lábat
Akkor?? Mindkettőben van igazság sajnos.
További ajánlott fórumok:
- A 37.hetet töltöm, kb 20percenként keményedik a hasam.Este arra ébredtem h úgy fáj a hasam, mint amikor megjön.Ez lehet a szülés előjele?
- Zsírbontó keménymag - 90 nap mozgással és diétával július 18-tól. Ki akar velem tartani?
- Másfél éves gyermek, milyen cipőben járjon? Puha vagy kemenyebb talp? Tartsa a bokáját?
- Most sütjük a mézeskalácsot. Eddig mindig kő kemény lett. Ez új recept, állítólag megpuhul. Van valami egyéb trükk, hogy puha maradjon?
- Az ujjamon kemény kinövés jött, nagyon hasonlít a sima szemölcsre, de kicsit puhább és vizes hólyag van a közepén. Lehet ez szemölcs?
- Vákumos őrölt kávénak, ha puha a csomagolása, akkor is felhasználható?