Pudinggal töltött kalács (Kata-féle) recept
A Pudinggal töltött kalács (Kata-féle) hozzávalói:Tészta
1 kg simaliszt
1 kocka élesztő
pici só
4 ek olaj
10 dkg porcukor
3 felvert tojásfehérje
annyi langyos tej, hogy kalácstészta sűrűségű legyen
Töltelék
9 dl tej
3 csomag csokis puding
250 g margarin
40 dkg porcukor
A Pudinggal töltött kalács (Kata-féle) elkészítési módja:
A megkelesztett tésztát 6 db cipóra osztjuk, kisodorjuk, pudinggal megtöltjük, majd felcsavarjuk. Egy-egy csavart részt összefonunk, így 3 szál kalácsot kapunk, amit a kikent tepsibe rakunk (nagyobb tepsibe, mert nagy adag), 3 tojássárgájával lekenjük. Megszórhatjuk napraforgómaggal, tökmaggal, vagy gyalult mandulával, és 200 fokon 40-45 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. dec. 4. 20:17
A pudinggal töltött kalács (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.