Provea fehérneműküldő cég másnak is küldött fizetési felszólítást olyan csomagra, amit meg sem kaptatok? (tudásbázis kérdés)
ha nem vetted át a csomagot - nem kell kifizetni :)
A követelésbehajtó cég felszólitását jó, ha megválaszolod (ajánlott - tértivevényes levélben) azaz: írsz egy számla kifogást. Ebben le kell írni, szó szerint " a Provea cég .... Ft összegű követelését nem ismerem el" , mert az árut nem vettem át.
Ha csak próbálkoznak, akkor itt a vége, mert látják, hogy figyelsz az ügyeidre és Téged nem lehet lehúzni.
De előfordulhat, hogy kibocsátanak veled szemben egy fizetési meghagyást, (ezt a bíróság küldi ki) ezt 8 napon belül meg kell kifogásolni(ajánlott tértivevényes levéllel) - és ezzel bírói szakba kerül az ügy. Ha nem vetted át a terméket, a bíróság fogja kimondani, hogy megalapozatlan a Provea követelése, és a cégnek ki kell fizetnie a bíróság kültségeit is.
Végrehajtani csak jogerős bírósági ítéletet lehet (önálló bírósági végrahajtó útján) tehát, amíg nincs vesztett pered bárkit nyugodtan hajtsál el, aki megjelenik a lakáson és elkezd zaklatni.
Hasonló esetről volt szó a napokban valamelyik tv adón? Így próbálnak pénzhez jutni, hogy egy régi dátummal felszólítást küldenek, megfenyegetnek az végrehajtóval - de ez csak egy trükk, mert sokan megijednek, és inkább kifizetik azt a pár ezer forintot, mint a végrehajtó!
Ne dőlj be nekik! Írj egy levelet, amiben kéred, hogy mutassa be neked, hogy min vetted át!
Ne izgulj, többet nem fog jelentkezni!
További ajánlott fórumok:
- Most milyen fehérneműt viselsz?
- Fizetési felszólítás a MÁV-tól...(úgynéz ki, visszaéltek az adatainkkal)
- Fizetési felszólítás kaptam két év utám közmű tartozásra hivatkozva. Mit tudok tenni, ha szerintem ez nem jogos követelés?
- Oriflame fizetési felszólítás, mit lehet tenni eben az esetben?
- Fizetési felszólítás levél át nem vétele
- Vidanet - kinek küld még rajtam kívül pár nap után fizetési felszólítást?