Fizetési felszólítás levél át nem vétele (beszélgetés)
Szerintem....
ha van közjegyző előtt aláírt szerződésetek a témában, akkor át lehet adni a végrehajtónak.
De minden más esetben a bíróság rendelheti csak el a végrehajtást, ítélet alapján. Akkor átadják az ügyet a bírósági végrehajtónak, aki persze az összegre ráteszi még a végrehajtási (nem kevés) díjat is.
"A postai szolgáltatásokat a 335/2012. (XII. 4.) Korm. rendelet szabályozza, amely szerint a hivatalos iratok kézbesítésére (fizetési meghagyás, közjegyzői-, hatósági, bírósági irat stb.) külön szabály vonatkozik, amely szerint a postás megkísérli átadni a küldeményt és amennyiben ez a kísérlete eredménytelen értesítőt hagy hátra, majd a fenti eseményeket követő ötödik munkanapon ismét a levél átadásával próbálkozik.
A második kísérlet eredménytelensége esetén – amelyről szintén értesítőt hagy a postás – öt munkanapig őrzik a postán a küldeményt.
Mindennek azért van jelentősége, mert a hivatalos irat – átvétel hiányában is –10 munkanapon belül kézbesítettnek tekintendő – beáll a kézbesítési vélelem –, az adott levélben foglalt határidők (pl.: fizetési meghagyással szembeni ellentmondásra rendelkezésre álló tizenöt nap) ettől a vélelmezett időponttól indulnak, ha tudjuk mi volt az adott levélben, ha nem."
Tudsz törvényt mondani rá, mert a t.ház szeretett volna végrehajtást, de azt mondták ez megszűnt.
Nem kötekedésként kérdezem, hanem nagyon is érdekelne.
Mindegy is,mert a 2019-est átvette!
Azért egy MOKK-os levél ugyanolyan jogerővel bír,mint egy bírósági levél,és ott beáll a kézbesítési vélelem.
Közjegyző mondta,de azért kapott még 1 felszólító levelet!
Az adósomnak több fizetési felszólítás ment ajánlott tértivevényes levélben. Volt amit átvett,volt ami visszajött "nem kereste" jelzéssel.
Az utolsó levelet 2019 évben átvette,de semmit nem reagált.
Közjegyzőhöz fordultam,azt tanácsolta küldjünk még 1 felszólító levelet,ez el is ment február 10-én!
Amennyiben nem veszi át,úgy be lehet adni a fizetési meghagyást,ha azt sem veszi át jogerőre emelkedik? A Közjegyző szerint igen,és akkor végrehajtónak adja át! Több milliós a tartozása így árverezésre bocsájtják az ingatlanát.
Nem kevés lenne a százalékolás értéke,emiatt kérdezem,hogy valós-e az állítás?
További ajánlott fórumok:
- 2007-ben kaptam egy felszólító levelet, hogy 2003-ban nem fizettem ki a parkolási díjat. Mit tegyek?
- Fizetési felszólítás a MÁV-tól...(úgynéz ki, visszaéltek az adatainkkal)
- Fizetési felszólítás kaptam két év utám közmű tartozásra hivatkozva. Mit tudok tenni, ha szerintem ez nem jogos követelés?
- Oriflame fizetési felszólítás, mit lehet tenni eben az esetben?
- Vidanet - kinek küld még rajtam kívül pár nap után fizetési felszólítást?
- Az elévülést csak az igazoltan átvett tértivevényes felszólító levél szakítja meg, vagy elég hozzá, hogy igazolni tudom a kipostázást?