Próbaidőn belül kirúghatnak, ha akkor derül ki hogy kismama vagyok? (tudásbázis)
Próbaidőn belül bármikor indoklás nélkül fel lehet mondani, kismamáknak, nagymamáknak, bárkinek..
Minden más esetben, ha egyébként nem lehetne, akkor nem lehet, ha
A MUNKAVÁLLALÓ AZT ELŐZŐLEG HIVATALOSAN ÍRÁSBAN BEJELENTETTE
a munkálatatónak.
Olyan nincs, hogy normál munka alatt valakit ki akarnak rúgni, és erre az a válasz, hogy hehe, nem rúghatsz ki, mert terhes vagyok. Ez nem, ez vesztett per. Akkor lehet erre hivatkozni, ha előzőleg írásban közölted a dolgot. Leírni, és hivatalosan átvetetni.
Egyébként hosszú távon a becsületesség kifizetődő, ugyanis a gyes-gyed nagyon hamar letelik, és utána ott kell majd kisgyerekes rohanós szülőként is dolgoznod. Ha eleve herótjuk van ettől, jobb nem erőltetni, mint ezen idegeskedni. A gyeses időszakot meg ki lehet tanulásra, pár hónapos tanfolyam, továbbképzés, nyelvizsga elvégzésére használni. Keményebb, de megéri. Ne a kilincs ragyogjon, hanem a jövőre kell olyankor gondolni. Persze az ember akkor nagyon elfoglaltnak érzi magát, de hidd el, annyi időd később sohase lesz tanulni egy kicsit..
De igen, ezt kirugasnak nevezik.
A munkajogviszony a munkaszerzodes megkotesenek elso napjatol jon letre.
Az MT 65 ös paragrafusa ezt mondja ki, hogy várandósság esetén nem szűntethető meg a munkaviszony felmondással. De tudjuk, hogy a sima felmondáson kívül van a közös megegyezés és az azonnali hatályú felmondás.
Próbaidő alatt indoklás nélkül el lehet küldeni azonnali hatályú felmondással bárkit.
Ettől függetlenül én megmondanám a terhességet, mert ha nem mond semmit a terhességről a nő és a próbaidő utolsó napján elküldik akkor késő bánat eb gondolat nem tud mit tenni hiába állapotos törvény is kimondja utólag nincs kismama védelem, de ha bejelenti szerintem csak kevés munkáltató vállalná be a kirúgást én úgy gondolom szép kis példaértékű munkaügyi per lehetne ebből, a kis mamának nagyobb esélyei lehetnek.
be is csusszanhat egy baba- egyrészt
másrészt pedig aki gyereket tervez, az el se kezdjen dolgozni sehol? És ha nem sikerül rögtön? Addig otthon üljön?
De őszintén szólva, ha valaki próbaidős, akkor az most kezdett ott dolgozni. Ha most kezdett, akkor még úgysem akar elmenni szülni. Ha meg terhes, akkor minek megy új munkahelyre, ha úgyis csak pár hónapot tud dolgozni. Őszintén szólva ez a munkáltatóval is kicseszés.
Persze, tudom a kismama mindenekelőtt, mert ő szent és sérthetetlen. De mi lesz a munkáltatóval, aki felvesz egy embert és az elhallgatja, hogy terhes majd akkor nyögi be, mikor már nem lehet kirúgni és lehet hogy 2 hónap múlva megy táppénzre, ő meg vehet fel másik embert. Ez korrekt? Na az ilyenek miatt nem szívesen vesznek fel kisgyerekeseket sem, meg alapból nőket.
Én is kismama vagyok, de én biztos munkahelyre vállaltam gyereket, nem munkanélküliként.
Igen, próbaidőn belül bármit csinálhatnak.
Nem fair de én nem mondanám meg a helyedben.
További ajánlott fórumok:
- Kismama vagyok Angliában!
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Ha terhes vagyok kirúghatnak az állásomból?
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)