Préselt zöldség levet iszik valaki? (beszélgetés)
Rossz emésztés az egy elég tág fogalom, ezért nehéz megmondani, hogy pont a préselt zöldséglé milyen hatással van rá. A másik meg az, hogy a folyadékok a vékonybélbe kerülnek, nem a vastagbélbe, ezért a vastagbél flórájában csak kis szerepe van.
Ha smoothiet iszol (ami nem préselt zöldséglé, hanem zöldség és víz összeturmixolva), az viszont a vastagbélbe kerül mert rostos. Így jó hatással van pl székrekedésre.
De általánosságban is elmondhatjuk, hogy a bélflóra mindig csak olyan bacikat termel, amik a rendszeresen fogyasztott táplálékok emésztését segítik, szóval hosszútávon, ha te egy adott élelmiszert rendszeresen fogyasztasz, akkor fokozatosan benépesül a vastagbél olyan "jó" bacikkal/enzimekkel, ami annak az élelmiszernek a jobb emésztéséhez kell.
Ha pedig nem fogyasztod rndszeresen, akkor abbahagyja a termelését, mert a természet mindig spórolós üzemmódra igyekszik állni, mindig kerüli a pazarlást, és a szervezet csak azt termeli és annyit, amennyi kell.
Ha vissza szeretnéd állítani a bélflórát, több növényi élelmiszert kell enned, mondhatni, szinte ebből âlljon a kajád.ha gyenge a béltraktusod, akkor eleinte gőzölve, párolva a zöldséget és a gyümölcsöket is kompót formájában. De ahogy hozzászokik a szervezeted a több rosthoz (2-3 hét), mehet a nyers is mindenből. Hüvelyeseket, gabonát persze csak főtt állapotban ezután is.
Az enyém úgy 10 éve volt drága, 10-15 ezer. Tényleg örök darab. A nagymamámnál 10 évvel előtte volt, csak annak kisebb volt a fordulatszáma, és nem szabadott szőlőt beletenni. De még mindig megvan, csak a Papa nem használja.
Megéri. Néha éhekre felrakom a polcra, de mindig előszedem. És nekem kedvencem a répa. Abból nem lesz smoothie.
Én centrifugálva szoktam csinálni répa-cékla-alma-amivan. Amikor elkezdtem céklát beletenni, vérszegény voltam. (Többször voltam.) Vas tablettát kaptam, ráadásul 90/60 vagy alatta van a vérnyomásom, a szentlélek tart össze.
Qvára nem gyógyít meg szerintem semmiről a zöldséglé, de ha jó keveréket találsz, finom. Alapvetően meg a táplálkozásodba jó beépíteni.
Szoktam cékla -répalevet gyümölcscentrufugával készíteni.Almát is tehetsz bele, akkor finomabb.
Én csak úgy ízesítés nélkül iszom, sztem így egészséges.
Én csak úgy iszom,nem azért hogy meggyógyítsak bármilyen betegséget.
További ajánlott fórumok:
- Milyen gyümölcsöt / zöldséget ettél ma?
- Szólánc- Írjunk zöldségeket +gyümölcsöket! Az előző szó utolsó 2 betűjének valamelyikével kezdődik a következő.
- Ti milyen zöldségeket szoktatok veteményezni?
- 7 nap zöldség - akár 6 kiló minusz
- Melyek a lúgosító ételek, zöldségek, gyümölcsök?
- Sárgabarack mellé milyen zöldség, gyümölcs illik, ha ivólevet készítek?