Polarizált napszemüveg (beszélgetés)
Én itt vásároltam tegnap a nyaralásra polarizált napszemüveget:
Plusz infó:
"A polarizált napszemüvegek abban különböznek a többi napszemüvegtől, hogy a lencséjükön egy polarizált bevonatot találunk. A polarizált anyaggal ellátott napszemüveglencse csak a függőleges irányú fénynyalábokat ereszti át. Vagyis a felületekről, különböző anyaghatárokról visszaverődő vakító fény nem jut át a lencsén. Miért jó ez? Azért, mert sok tevékenység során megkönnyíti életünket. Ilyen például az autóvezetés, vagy a horgászat, a vadászat, a vizi sportok, vagy a víz mellett eltöltött szabad idő. A vízfelszínről visszaverődő napsugarak nem jutnak át a polarizált lencsén, így sokkal jobban „beleláthatunk” a vízbe, meglepően nagy mélységbe is. Tengerparti nyaraláskor, amikor amúgy is sok látnivaló van a vízfelszín alatt, ez különösen nagy élmény! Autóvezetéskor is előfordul, hogy a csillogó aszfaltról visszaverődő fények zavarhatják látásunkat. A polarizált lencsével ez kivédhető."
sötétet akkor csak két igazi szemüveg merőlegessé tétele alkalmával láthatok, ha az egyik nem az, akkor bukta ugyi?
és mennyire sötét az a sötét?
teljesen átláthatatlan?
a polaroid napszemcsikre rá van írva, az biztos, mert nekem is olyan van :)
Az állványokon általában van egy kép is, ahol ki lehet próbálni, mi a különbség a polarizált, és a nem polarizált lencse között.
Tényleg lehet venni! párom tecsóban vett, 6 ezerért, de most sztem ő is elhagyta...
ha van pl egy digitális karórád, és annak egy fényvilágitása, ha arra nézel napszemüvegen keresztül, akkor másképp kell látnod, mint anélkül. de én se tudom pontosan. de a tescós az tényleg minőségi, meglepő módon.
További ajánlott fórumok:
- Fényre sötétedő szemüveget vagy dioptriás napszemüveget érdemes venni?
- Kell-e 1 éves gyereknek napszemüveg?
- Milyen márkájú napszemüveget használsz, és miért pont azt?
- Távollátó szemüvegesek, ti hogy oldjátok meg a napszemüveg kérdést?
- Hol és mennyiért vetted a napszemüvegedet?
- Honnan tudom, hogy egy napszemüveg eredeti-e, vagy csak remek utánzat?