Távollátó szemüvegesek, ti hogy oldjátok meg a napszemüveg kérdést? (tudásbázis)
A kontaktlencse + napszemüveg tényleg jó megoldás lehet.
Én ugyan mélységesen viszolygok tőle, hogy idegentest közelítsen a szemem felé, úgyhogy számomra ez nem volt opció.
A dioptriás napszemüveg is szuper lehetőség, nyilván költséges.
Én a fényre sötétedő lencse mellett tettem le a voksom, ennek hátránya, hogy csak közvetlen természetes fény hatására sötétedik, így autóvezetésnél nem hasznos.
Ahogy említették, megoldás lehet a "csíptetős"/mágneses napszemüveglencse.
Pár hete csináltattam. Zseniális, és nagyon elegáns.
Ez a mágneses rögzítés hihetetlen diszkrét.
En kontaktlencseztem (-7,5 volt a szemem), a ferjem a kedvenc napszemuvegebe tetetett dioptrias lencset.
A racsiptetos nagyon nem tetszik. 😅
Nyáron kontaktlencse + napszemüveg
Amíg ritkábban kell a napszemüveg addig a dioptrias napszemüvegemet hordom kint. Hátránya hogy cserélgetni kell ha bemegyek valahova vagy ha alagútban vezetek.
Van dioptriás napszemüvegem, de azt ált. csak nyaraláson, kiránduláson hordom, mikor folyamatosan napon vagyok.
Városban mászkálásnál macera cserélgetni, ott hunyorgok. 1,75-ös mindkét szemem, de dioptria nélkül én "vaknak" érzem magam.
Az én szemüvegem fényre sötéteső.
Már lehet csináltatni dioptriás napszemüveget is.
Praktikus a sötétedő lencse, csak ha nem elég nagy" a lencse, és sötétedik, a pupilla tágul, a sugarak meg szépen nagyobb felületen károsítják a szemet.
Ugye az ösztönös, ha ragyog a nap, akkor hunyorgunk. Na most ha be van csapba a pupilla, az sose jó.
Ezt kevés optikus mondja el, mert a cél eladni.
Volt szerencsém egy HüPI-hez, simán rábeszélt volna arra, hogyan tegyen tönkre a szemeimet.
( Annyi tetvet hord a hátán szegény Földanya. :/ )
jav:
két szemüveg van rajtam
A legpraktikusabb megoldás.
Nekem van olyan szemüvegem, amelyekben sötétedő lencsék vannak.
Tavaly eldöntöttem, kontaktlencsém lesz, pont emiatt.
Nagyon jó döntés volt minden tekintetben.
Imádom:)