Piroska és a farkas (beszélgetés)
Nem feltétlen a tudatosításon van a hangsúly, hanem azon, hogy ismerjék meg az eredeti mesét.
Szomorú, hogy ma már mindent átírnak. Legalább 3-4-5 féle Hamupipőkénk, Hófehérkénk és egyéb klasszikus mesénk van. Egyik mesekönyv így írja, a másik úgy, de egyik sem azonosan :(
azzal, ha Nélküled néznek mesét semmi baj. Enyémek is néztek.
...én azt tartom hatalmas butaságnak, hogy szegény gyerekeknek még ártatlanul azt hiszik, hogy jó ez a mese, és akkor tudatosítjuk bennük, hogy "nem, rosszul tudod. nem menekült meg a nagymama, nem csak bezárta a farkas, hanem jól megette"
Én is mást mesélek nekik. Nagy kedvenc az Anna és Peti, de annyi mesekönyvünk van, hogy szerintem sok felnőttnek nincs annyi könyve összesen-szégyen szemre.
És valóban, előfordult már, hogy nélkülem néztek mesét, de az vesse rám az első keresztet akivel ez még nem fordult elő. És épp azért nem néznek mesecsatornát, mert ott tényleg nem tudom mi megy
naja, meg a Jancsi és Juliska...
bocsánat, én nem szeretem őket...és amíg lehetett ki is hagytam ezeket a klasszikus meséket.
Találtam ezeknél értékesebbet.
Miért horror? Miért kell a klasszikus mesét megváltoztatni?
Akkor a Hófehérkét is változtassuk meg és ne halljon meg, és Csipkerózsika se aludjon olyan sokáig.
Neked lelki sérülést okozott a mese eredeti verziója?
A minap játszottunk az udvaron a 4 és 6 éves lányommal és két barátnőjükkel. Meséket jétszottunk el. Jancsi és Juliska után jött a Piroska. Én voltam a mesélő, a gyerkek játszották a szerepeket: Piroska, farkas, nagymama és a vadász.
Mikor a történetben odaértem, hogy a farkas hamm bekapta a nagymamát, a gyerekek letorkoltak, hogy NEEEM, bezárta a kamrába! Ők ezt látták dvd-n és hiába mondom, hogy az nem úgy van. Ez már a modern Piroska :(
Nem tud valaki valahol klasszikus Piroska mesét filmen?
További ajánlott fórumok:
- Ress Piroska gasztroenterológus diétáját csinálja valaki?
- Ha a pasim azt mondja ùgy nézek ki mint Piroska a meséből azt vegyem bóknak?
- Tudnátok nekem mondani olyan mesét a Piroska és a farkason kívül, amiben van farkas?
- Koszmó- miért piroskás a fejbőr?
- Szoliba szeretnék járni, de kérdezném hogy elég piroskás az arcom nem csinálok ezzel bajt?
- Milyen ovis rövid versikék vannak a Piroska es a farkas meséhez?