Pihenés = fáradtság? (beszélgetés)
Két okból is lehet.
1. Ha a kialvatlanság és a fáradtság konstanssá válik, akkor az felgyülemlik és az első adódó alkalomnál a szervezet kiakarja egyenlíteni a számlát, ezért amikor először pihened ki magad egy kialvatlan időszak után, azt a szervezeted is szünetnek észleli a szüntelen loholás után, és megpróbál minél több energiát visszanyerni, ezért nyilván nagyobb szükségét érzed az alvásnak, mint addig.
2. A napi gürizés nem egyenlő a kikapcsolódási mozgással. Míg az előbbi csak fáraszt, addig a második fel is tölt. Ahhoz, hogy valaki aktívnak érezze magát, sportolnia kell. A sport ellazítja a testet és az elmét, ennek pedig nem csak a relaxáció az eredménye, hanem a feltöltődés is, annak ellenére, hogy tévhitként azt gondolják sokan, hogy a sport csak még inkább kifárasztaná őket- valójában a sport megerősíti az immunrendszert és még a hétköznapi teendőket is jobban lehetne bírni rendszeres sport mellett, mert felpörgeti az embert és ezzel edzi a fáradékonysági szintjét is.
Hogy mi az oka nem tudom, de ezzel én is abszolút így vagyok!!!
Ha reggel kb. 7 max 8 körül felkelek, pörgök egész nap, ha viszont 10-11 körül, totál KO vagyok és semmihez nincs kedvem, és azt a keveset is amire rátudom venni magam immel ámmal végzem el.
Sziasztok !
Mi lehet az oka annak, hogy minél többet pihenek és alszom most a szünet alatt, annál álmossabb és lustább vagyok ? Van valakinek hasonló tapasztalata ?