Phalaenopsis locsolása, hogyan? (beszélgetés)
Nem ajánlatos sok vízbe állítani, mert kimossa az összes tápanyagot a talajból. Úgy szoktam, hogy az edénykét kb 3-4 cm-es vízbe állítom.
Időnként ebbe a vízbe teszek tápanyagot. Kb 5 éve van 4 ilyen, rendszeresen virágzó növénycsodám ....
Meg azt is mondták, ha még látod, hogy párás a cserép belső oldala akkor nem kell öntözni.
Plusz még nekem van a tálkája alatt 1 még nagyobb tálka és abban mindig van víz, hadd párologjon neki.
Szia! Nekem azt mondták, hogy nem kell időre meghatározni, hogy mikor kell locsolni, hanem amikor látom, hogy kezd szürkülni a gyökere akkor.
Én mindig ráöntöm a vizet, vagy a tápoldatot, hagyom hadd folyjon át rajta, és egy darabig még alatta hagyom ami kifolyik, hadd szívjon még fel annyit amennyi neki kell.
Sziasztok!
Kaptam a páromtól egy gyönyörű orchideát, és kicsit utána néztem, hogyan kell gondozni.
"Locsolni elég havonta kétszer, ekkor állítsuk bele egy tál vízbe a cserepét, hogy az ültető közeg átnedvesedjen, de permetezni naponta kell." A kérdésem a következő: csak a cserép alja érjen a vízbe és így szívja fel azt a mennyiséget, amire szüksége van, avagy annyi vízbe kell beletenni, ami ellepi az átlátszó edénykéjét és pár perc után kivenni belőle?
Remélem érthető a kérdésem :-)
További ajánlott fórumok:
- Fórumozás, de hogyan?
- Te is szerető vagy? Hogyan éled meg a dolgokat?
- Down-szűrés: vérvétel vagy amniocentézis. Avagy hogyan válik a babavárás aggodalommá?
- Ti mennyi pénzből éltek havonta és hogyan viselitek az esetleges pénzügyi nehézségeket?
- Orchidea gondozása 2. - Lepkeorchidea - Phalaenopsis
- Hogy lehet megoldani a szobanövenyek locsolását nyaraláskor?