Pcos vagy valami más? Segítsetek! (tudásbázis)
nekem sem jön meg sosem rendesen, nem is emlékszem olyanra, hogy megjött vola 28 napra...volt nekem is, hogy 3-4 hónapig kimaradt
3 évvel az első menstruációm után elmentem nőgyógyászhoz(szűz voltam és vagyok),hasi UH-t csinált meg megvizsgált, kiderült, hogy cisztám van.
11 hónappal az első vizsgálat után megműtöttek:dermoid cisztám volt. 11 hónap alatt 3x voltam vérvételen,1x szedtem gyógyszert(hormont), nem segített. Lassan 5 hónapja, hogy műtöttek, a menstruációm azóta sincs rendben, de nem törődök vele.
Nem tudom, hogy ki volt az aki azt mondta, hogy majd a szülés után jobb lesz, de Nekem sokkal rosszabbak lettek az eredménxeim szülés után.
Alaposan ki kellene vizsgálni.
Nem szándékom már hogy tovább szedjem...de így meg annyira tanácstalan vagyok már több mint vagy közel 15 éve. Ano azt mondták a szülés helyreállítja hát 3 szülés után ott vagyok ahogy...:(
Köszönöm akik olvastak és üzentek írtam is :) vagyis igyekszem.
Sziasztok!
Én 28 éves leszek 3 gyermekem van már. Szépen sorban fogantak várni se kellett rájuk de mióta az eszemet tudom 40 napos vagy több ciklusaim vannak 13 éves korom óta. (a 40 napos ciklus előjött hogy a pém úgye nem 14.napon volt így a szülést + 2 héttel eltolták a méretek miatt is)
Szedtem fogamzásgátlót összevissza 1 évet a 10 év alatt ... ano 3 éve elmentem dokihoz hogy nem tetszik hogy így menstruálok de ő erre azt mondta lehet ez az én ciklusom..elhittem neki gyógyit írt fel ami nem volt jó (barnázás, fejfájás stb) Majd tavaly csináltak teljes vérképet , hormonvizsgálattal ... volt hüvelyi UH-m is de nem találtak semmi eltérést sehol sem...de engem ez zavar hogy így menstruálok és gyógyit kaptam megint.Néztem ano vissza a naptárakban volt olyan évem hogy a 12 hónapból 8x volt meg :( Most 6 hónapig szedtem gyógyszert megint a doki szerint jó lesz de abbahagytam és két hónapban megjött rendesen most pedig a 60. napnál járok :( Úgy döntöttem dokit váltok áprilisban mert idegesít..nem húzom már tovább.
Nem vagyok kövér, nem hullik a hajam..ragyáim vannak ha jön a havim és akkor zsírosodik a hajam is..szóval nem tudom.
Bocsánat a hosszú monológért :)
nem gond, ne aggódj
lehet pajzsmirigy probléma is, lehet azért hullik a hajad
Köszönöm a válaszokat!
Igen, tudom, hogy sok minden lehet a probléma, de engem zavar, hogy nem tudom, mikor jön meg, a hajhullásom is...mert az biztos, hogy ezek nem normális dolgok, és úgy vagyok vele, hogy jobb időben kideríteni! Így is sokat vártam vele.
A nőgyógyászati vizsgálatoknál nem "gond", hogy szűz vagyok? Így is el lehet végezni a vizsgálatokat, ugye?
könnyen lehet, de mindenképp érdemes a nőgyógyászati vizsgálatot elvégeztetni
ott megvizsgál kézzel, lehet lesz rákszűrés is és lesz hüvelyi ultrahang
Ő(ahogy ismerem a nőgyógyászokat) valszeg fogamzásgátlót fog javasolni ami szerény véleményem szerint pcos betegeknek nem való(sőt, igazából senkinek sem)
Vannak nőgyógyászok akik egyben endokrinológusok is és Ő lehet, hogy el is küld egy alapos hormonvizsgálatra, de ha nem így tenné akkor Neked kell felkeresnek egy endokrinológust
A menzeszem totál rendszertelen, jelenleg 3 hónapja nem jött meg (20 éves vagyok, általában azért 35-40 naponta meg szokott jönni). Voltam háziorvosnál, az általános vérkép, vizelet rendben van. További tüneteim: hajhullás, fáradékonyság, falásrohamok...
Bejelentkeztem nőgyógyászhoz( most megyek először), milyen vizsgálatokra számítsak? Érdemes lenne máshol (endokrinológus) is kivizsgáltatni magam, vagy várjam meg mit mond a nőgyógyász? Vagy érdemes egyből magánorvoshoz fordulni? Teljesen tanácstalan vagyok a témában, de szeretnék a végére járni. Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Pcos telt nők babára vágyva
- PCOS - nem sikerül lefogyni :(( te is így vagy?
- Keresek pcos kismamákat vagy olyanokat akik csak pcos-ak
- IR és PCOS betegek. Milyen terhelt inzulin értékre kaptál vagy nem kaptál metformint/merckformint/meforalt?
- Dr. Nagy Gáborról szeretnék véleményt kapni. Aki nem rég szült nála, valamint kezelő orvosa volt végig. PCOS vagyok. Köszönöm előre is!
- IR, PCOS, akik hasonló cipőben járnak vagy jártak, segítsetek