PCOS-ok! A szénhidrát-szegény diétánál a zsírra is figyelni kell? (tudásbázis kérdés)
Linda
Vannak speciális kitételek,de amúgy nem egy ördöngősség.Hamatr meg lehet szokni.Akinek fogyni kell,annak kevesebb ch kell egy nap,de ennyi.Aki súlyt szerene tartani,az többet eszik.
:D Hajrá:D
Én is amiatt kezdtem el,csak én túlsúlyos voltam.
Kitartáás!! :D
Azt lehet mindenhol olvasni, hogy a szalonna és társai nem hizlalnak, csak a mellé fogyasztott kenyér.
Én is diétázok, én a cukrom miatt. Múlt év óta a kávéba és teába nem teszek cukrot, kb. 2 hónapja pedig nem eszek fehér kenyeret, hanem veszek rozs, graham, stb. kenyeret. A wellnes kenyereket nem szeretem, mert szóját raknak bele és az sem jó a hormon rendszerünknek.
Én a kaloriabazis.hu oldalon mindig beírom amit ettem, ez alapján tudom követni a ch, fehérje és zsír bevitelt. Van, hogy túl lépem valamelyiket, de annyi talán belefér.
Egyébként minden szervezet más.Én pl észrevettem,ha elhagynám a tejtermékeket is, sokkal könnyebben fogynék,de nem bírom.A diétában ez éltet,a tejes dolgok :D
Van aki érzékenyebb a zsírosabb dolgokra,teszteld,ha eszel picivel több "zsírosabb" kaját,ami ch belefér,lassul-e a fogyás.Én a diéta elején nem ettem semmi lisztes dolgot.Még ch csökkentettet sem.Nekem az segített nagyon,meg a mozgás.
A legtöbb vitamin csak zsírban oldódik.
Az, hogy se zsír, se cukor, se szénhidrát???
A szervezetnek mindegyikre szüksége van!
Az igyon csak vizet! Majd belehal!
Szia!
Én úgy gondolom, a szénhidrátcsökkentés automatikusan hozza magával a zsírcsökkentést is. A zsíros dolgok kívánják a kenyeret, köretet, különben megülnék a gyomrunkat. Nyilván, ha száraz szalámit eszem, ahhoz hajlamosabb vagyok több kenyeret enni, mint pl. sonkához.
A zsírcsökkentés nem azt jelenti, hogy abszolút semennyit... csak csínján. Ésszerűen. Én pl. nem csinálnék problémát a 2.8-as tejből sem, ennyin nem múlhat. A probléma a pirított krumpli rántott hússal ebédnél, a zsíros kenyérnél kezdődik, úgy gondolom.
Linda
Én ettem mindent,mert a zsír lassítja a felszívódást.
20 kg ment le így 5 hónap alatt!
Én totálisan nem nézem a zsírt.Eszek szalonnát is,néha töpörtyűt,inkább nem eszem semmi rizst és semmi krumplit,mert ennek fejében sokkal több mást ehetsz.Hozzáteszem,nem kg számra,de eszem:D
Most van a lidl-ben és az aldiban is egy ch szegény kenyér,amiben 100g-ban 6 g ch van.Most azt eszem,rengeteg benne a mag,így a fehérje.Durumtészta csak egészséges,de nem ch szegény sajnos.Csak minimálisan.
További ajánlott fórumok:
- Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :)
- Csökkentett szénhidrát diétát kezdek, leszel a társam?
- Napi 10-20g-ra lecsökkentett szénhidrát-bevitellel, látványos/gyors fogyás érhető el?
- Átok rátok szénhidrátok
- A 90 napos diétánál popcornt mikor ehetek? Keményítő, vagy szénhidrát napon?
- Atkins diétánál, ha nem fokozatossan vezetjük vissza a szénhidrátokat vizesedhetünk?