PCOS hízás (beszélgetés)

13. Channa* (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 23. 14:57

Nem vagyok PCOS, de nincs pajzsmirigyem és IR-es vagyok.

Igen, IR-e és pajzsmirigyhormon pótlásra is gyógyszer szedek.

Fogyni, csak úgy lehet, hogy keveset eszünk. Ezt el kell fogadni. A kevés evésbe nem fér bele semmi nasi, azaz nincs csoki, gyümölcs, péksüti, házisüti és semmi ilyesmi, illetve az adagoknak egy átlagos nőnél minimálisra kell fokozatosan csökkenteni, azaz nem eszünk 300 gr rizst a husihoz, hanem csak 100 gr-ot pl.

12. Channa* (válaszként erre: 8. - Xochipilly)
aug. 23. 14:51

Miért kellene leszállni?

Olyan nincs, hogy valaki nem eszik és meghízik.

És igen, a legtöbb ember akaratgyenge, mert ő aztán nem kínozza magát azzal, hogy nem eszik péksütit, és azzal sem, hogy kevesebbet egyet, nemhogy olyannal, hogy meg is mozduljon...

11. Fisica
aug. 23. 13:32

Nekem van IR is és PCO is.

Szénhidrátot kellett csökkentenem az inzulinom miatt. Simán lement 8-10 kiló rólam, pedig a cél nem ez volt. Nem sportoltam semmit, csak ettem.

10. Kacsahercegno (válaszként erre: 9. - Xochipilly)
aug. 23. 10:52

Gondolom van ilyen is, olyan is. Rengeteg faktor hozzájön ehhez, én sem vagyok teljesen problémáktól mentes genetikailag gazellatestű illető, és valóban nem segít, hogy az orvosok sokszor ilyen nyomorult módon állnak hozzá. Mondjuk azt hittem, abból a hozzászólásomból ez lejött, ahol azt írtam hogy nem kellene egy orvosnak ilyet mondania 😅 De egyáltalán nem bántásnak szántam, nyilván nem mindenki egyforma, meg nem ugyanazok a dolgok vezetnek a túlsúlyhoz meg a gazellatesthez sem mindenkinél.

De mindegy, én nem akarok ezen veszekedni, tényleg többektől hallottam hogy a megfelelő mozgásforma megtalálása segített kicsit leadni a súlyukból, ártani nem árthat, ha próbálkozik. De a FI-ról meg nem is tudtunk meg semmit, lehet el is feledkezett róla, hogy fórumot nyitott, mi meg itt arcon pörgünk. 😅

9. xochipilly (válaszként erre: 7. - Kacsahercegno)
aug. 23. 10:40
Még tévedésből se fogalmazzunk úgy, hogy az orvos által felböfögött marhaság csak mélyebbre taszítja a depresszióban és vigasztalásul az evésbe menekül. Az már sejtetne valamiféle empátiát,az pedig a "gyárilag" karcsúaknak (különös tekintettel azokra akik még nem kóstoltak bele a hormonzavarok, a diabétesz vagy a változókor "csodáiba") nem az erősségük.
aug. 23. 10:36
Különben le kellene már szállni erről a diéta + testmozgás = tutibiztos fogyás, illetve "Kövér vagy? Biztos zabálsz éjjel-nappal és semmit se mozogsz" vonatról mert ha minden ilyen egyszerű lenne, senki nem lenne elhízva az igazán akaratgyenge embereket kivéve.
7. Kacsahercegno (válaszként erre: 6. - Xochipilly)
aug. 23. 10:33
Úgy értem, bátorításnak abban, hogy mivel minden mindegy, akkor folytathatja az egészségtelen életmódját, ehet összevissza, meg nem kell mozogni sem, hiszen lefogyni úgysem tud, megmondta az orvos is...
6. xochipilly (válaszként erre: 5. - Kacsahercegno)
aug. 23. 10:30
Valószínűleg PCOS-om nincs de egy ilyen beszólás szerintem mindenkit inkább demotiválna, elkeserítene. Aki bátorításnak veszi az meg is érdemli.
5. Kacsahercegno (válaszként erre: 3. - Xochipilly)
aug. 23. 09:44
Hát nem tudom, nekem furcsa érzésem van ezzel kapcsolatban, ha egy orvos ilyeneket mond, mert aki amúgysem az a sportos fajta, esetleg szereti túlzásba vinni az evést, az lehet hogy bátorításnak is veszi, hogy áhh így is-úgy is elhízok, akkor miért ne. Pedig mozogni, egészségesen táplálkozni mindig fontos, és nem hiszem hogy ezek miatt a diagnózisok miatt le kell tenni a fogyásról teljesen. Nyilván nem értek hozzá és az én helyzetem hálistennek nem is ennyire súlyos, és más ha valakit már eleve túlsúlyosan diagnosztizálnak, de sztem pont egy orvosnak nem szabadna ilyet mondania...
aug. 22. 23:15
Pazsmirigyed hogy áll? Általában kéz a kézben jár a Pcos és az alulműködés. Sajanos akar jó labor mellett is lehet ha van tünet. Sajnos kevés hozzáértő orvos van és a red határ is elavult. Ráadásul van olyan ön gond amit otthon csak pár orvos kezel és gyógyszert is külföldről kell rendelni az Európa patikán keresztül. Ha tényleg tartod az étrendet és mozogsz, akkor a pajzsmirigy lehet a ludas. Az ir amúgy javult már? Mióta van kezelve?
3. xochipilly (válaszként erre: 2. - Kacsahercegno)
aug. 22. 22:11
Egyelőre a vérvizsgálat szerint nem vagyok PCOS "kislány" (próbáljunk meg magyarul beszélni) de az ördög nem alszik. A külső jegyeket mindenesetre produkálom (hasra hízás, tokás fej ráadásul még szemüveges is, gyorsan zsírosodó haj, tág pórusú bőr stb) és nem tudok fogyni. Nekem a háziorvos kerek perec megmondta, hogy a kettő kizárja egymást (mármint a PCOS és a fogyás) pláne ha az IR is csatlakozik a bulihoz.
aug. 22. 14:21
Abban nem vagyok biztos, hogy PCOS girlie vagyok, de azt hallottam, hogy sokaknak a zsírégető tartományban végzett low impact edzések használnak jobban, nem a kardió meg a HIIT meg az ilyenek. Igaz nem vagyok túlsúlyos és soha nem is voltam, de nemrég fogytam 4-5 kilót és azt alacsony intenzitású mozgással + kalóriaszámolással. Utóbbi szerintem fontos, az emberek hajlamosak alábecsülni, hogy mennyit esznek, és úgy jobban lehet tervezni is. Érdemes próbálgatni, hogy mi jön be, lehet hogy nem pont arra reagál jól a szervezeted amire másnak, időszakos böjt, különféle mozgásformák ha van lehetőséged stb.
aug. 22. 14:05

Drága PCOS Girliek!

Ti mit tesztek, tettetek a súlycsökkenést érdekében?

Rendszeresen sportolok és diétázok hónapok óta, de csak hízok…

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook