Parlagfű-allergia? (beszélgetés)
Szia.
Gondoltam válaszként irok neked,mert gondolom a rendszer jelzi,ha itt válaszol valaki valakinek.Légyszi olvasd el az előző beirásom,ha ráérsz. Üdv Attila
Üdv az ittlevőknek,sziaztok.
Érdekes kérdésem volna :
Szerintetek okozhat e allergiát a viaszvirág ?
A fenti linkben beazonosithatjátok,gondolok itt arra,hogy nem mindenki ismeri.Anyu igencsak virágkedvelő,és volt ijen virágja (tegnapelótt megcsonkitottam rendesenn,és kidobtam)kb 15 évig ittvolt a folyosónkban,tőlem kb 4m-re. Igaz ajtó is van a szobámonn,de régi,és ezmiatt nem zár. Szóval ennek a virágnak igen jó az illata,főleg igy estére kelve,sőt egész éjszaka. Annyira jó,hogy szerintem betegesenn,vagyis szerintem a tömény jó illat,ojan büdös tud lenni,mint a kevés igazi bűz !!!
A lényeg,szerintetek ez a virág okozhat e allergiát ?
Elmondom a volt,és jelen tüneteim. Az évekre visszanézve : állandó torok kaparás,szemviszketés-bepirosodás,az egyikben állandó árpa. A jelen a virág kidobásától 3 napra :
A köhögésem megszünt,nincs slájm a torkomba,az egyik szemem tünetmentes,a másik is nem viszket,és szűnőben van a vörösség a szemhéjam alatt.
Hát ennyi rövidenn,ha tud valaki érdemben mondani valamit a fentiekre,szivesen várom.
Bár ahogy látom a dátumot,ritka a vendég itt !!
Üdv
Sziasztok!
Megtaláltam a keresztreakciós leírásomat:
Bizonyos allergének szerkezete hasonlít egymásra( pl.rokon növények esetében) Ekkor a hasonló allergénekre egyformán reagál a szervezet.Az allergének hasonlósága miatt keresztreakció léphet fel egyes pollenek és bizonyos élelmiszerek között.Az adott pollenre allergiás betegeknek a következő élelmiszereket ajánlatos kerülniük:
Parlagfű:görögdinnye,sárgadinnye,paradicsom,uborka,banán.
Fekete üröm:zeller,répa,fűszerek.
Nyírfa:mogyoró,cseresznye,kömény,kapor,őszibarack,alma.
Pázsitfűvek:gabonafélék.
Háziporatka:rákfélék.
Sziasztok!
Hallottatok a keresztallergiáról? Pl.aki a parlagfűre allergiás,annak ajánlatos a görögdinnyét kerülnie,stb.
Sziasztok a legjobb (szerintem) ha olyan kecske tejét isszátok (felforralva) amelyik tutira eszi a parlagfüvet!!!
tutira segít!!!
Sziasztok!Rhinocort Aqua az orrspray neve.
Nagyon minimális elég hogy rendben legyek...reggel 1 fújás.Azt gondolom jobb rendben lélegezni meg nyugodtan aludni mint fulladozni és alvatlanul dolgozni stb.Ez nem probléma,helyi szteroid,tehát nem beveszed így a mellékhatások nem többek,mint mondjuk bármilyen gyógyszernek amit beveszel.
Gyógyszert tavaly szedtem,de nem használt,claritin volt.
Az nem baj ha szteroidos az orrspray? Már csak a szteroid miatt. Egyébként mi a neve? Felrakom azt is a listámra asszem.
Tablettát szedsz? Én igen és két évig semmi bajom nem volt, idén ugyanazt szedem, mégis rám szakadt az ég... :(( Most hogy van ez? Már nem jó a tabletta hirtelen, vagy túl erős a szezon?
Nekem az orrom most rendben van,van egy szteroidos orr spraym a házi orvos írta fel,teljesen tünet mentes vagyok.
Egyelőre csak az allergiás szemcseppet használom,úgy érzem jó,de pl tegnap nem éreztem hogy hatna...ezért is lett ez belőle:(
És nem elég az allergiás szemcsepp vagy a műkönny önmagában? Mikor kell az egyik és mikorra ajánlották a másikat? Csak mert úgy érzem nekem ez is elég. Pont a lencse miatt nem mertem allergiásat, és döntöttem emellett, de nem bántam meg. Vigyázz nagyon a szemedre, mert nagy kincs. Tényleg próbáld mellőzni a durva dörzsölést, most már látod mihez vezet :((
Idén nekem a legnagyobb bánatom hogy mindig vagy folyik vagy be van dugulva az orrom, és még nem találtam meg az igazit rá, de folyamatban van :((
Köszi:)!Hideg vízben mosom napközben,de akkor próbálok borogatást is.
De mit csináljak ha dolgozom?:((akkor nem borogathatok:(
Akkor én még jobb helyzetben vagyok nálad...ennyire nem vlt rossz
Könnyű mondani ,hogy nem lehet dörzsölni:((
Hétvégén sok tanácsot kaptam ,mit is vegyek ,majd kitotózom hnapra,csak kibírjam délig,míg dolgozom:(
VISIAL a neve,de még nem kaptam....
Ajánlották a Taleum-ot és az Opticrom-ot is a gyógyszertárban..vmelyiket veszek hnap..
Nem tom milyen az FLP-s...?
Ez melyik aloes szemcsepp? Csak nem az FLP-s?
Csak mert az aloe activator-nál felhívják a figyelmet, hogy lehet szembe is SAJÁT FELELŐSÉGRE!
Kolleganőm használja, neki marja a szemét rettenetesen, de utána állítólag jó.
Nekem a patikában vény nélkül kapható Taleum segít.