Párkapcsolat tönkremenetele (beszélgetős fórum)
Látszik, hogy nagyon szereted a párodat, még nem jutottál el arra a szintre, hogy annyira eleged legyen abból, hogy lebutáz meg ordítozik, hogy elhagyd. A tűrőképességed hatalmas, az enyém is ilyen volt. Amire viszont gondolni kell:
- nem tudod, megváltozik, megváltozhat - e;
- nem tudhatod, hogy a drog abbahagyása miatt lett - e ilyen, vagy ez az alaptermészetében benne van, bár azt írtad, hogy az apja is ilyen volt, így sanszos, hogy azt a mintát követi, illetve alapból robbanékony;
- ha megváltozik, nem tudhatod, mikor.
Jelenleg boldogtalan vagy és szenvedsz, emiatt írtál ide. A Te döntésed, mit teszel az életeddel.
Amit én tennék: higgadtan, tárgyilagosan szépen elhagynám, megmondanám neki, hogy gondolkozzon el magán, azon, hogy így nem beszélünk a társunkkal. Majd ha úgy gondolja, hogy tud tisztelni, akkor beszélhettek a dologról.
Egyébként nekem is zűrös a magánéletem most és egy nagy balhé volt, amikor leordított a szerelmem. Sírtam és nagyon tárgyilagosan mondtam neki, oké, nagyon szeretem Őt, most nem szakítok, de tudnia kell, bármennyire is szeretem, ettől szenvednék és még egy ilyen, és azonnal vége örökre. Azután nem is volt ilyen.
Ne haragudj, de úgy látom, elvakultan szereted, ezért véded, még magad előtt is letagadod a szemmel látható intő jeleket :(
Kívülálló szemmel ennyiből, amit írtál, ezeket állapítanám meg:
- Aki a párját lebutázza és folyamatosan megbántja, azt mindennek lehet nevezni, de kedvességnek nem. Ha nem tisztel, akkor nem is szeret igazán. A "tud kedves is lenni" elég kevés egy kapcsolatban sajnos.
- a fű is drog és igenis függőséget okoz - neki jelenleg elvonási tünetei vannak szerintem (agresszió, türelmetlenség stb)
- ha addig volt rendes pasi, amíg füvezett, most pedig hogy leszokott, kifordult önmagából, akkor az elég gáz...
2 dolgot tehetsz:
Vagy segítesz neki az elvonási tüneteket leküzdeni és megtalálni önmagát, hogy felismerje, szereted és segítesz neki és düh helyett hálá érezzen ezért - de ez hosszadalmas munka és idő, ráadásul csak akkor térül meg számodra, ha ő belül valóban szeret (amit kétlek, de ne legyen igazam), vagy hagyod és továbbállsz keresni egy "normálisat", aki megbecsül és olyannak szeret, amilyen vagy, egyenlő félként.
Bocs, de az egyetlen drog amit el tudok fogadni az a kávé.
Összejöttél egy függővel, nem vagy boldog, mi itt a kérdés?
Minden elethelyzetre fog talalni valamilyen indokot, urugyet, kifogast, rafogast, ami nem fog tetszeni neki, ami miatt a fuhoz fog nyulni.
Ha laposkuszasban kussolva akarod elni az eletedet, hat tessek... aztan majd lesz esetleg egy ideggyenge utodod... szep jovo; ha neked ez kell, hat tedd tonkre a szep fiatal eveidet.
Egyszere egy kérdés. Baj hogy ő füvezik?
Baj,hogy sokat vezsekedtek, ami nem függ össze a füvezéssel?
Éppen ezért nem akartam az egyéb okokat kifejteni, az ilyen "buta" hozzászólások miatt. >>Ez csak egy füves..
Az egy dolog hogy csinálta, de többet letett az asztalra, és többet elért, mint sok nem füves. Nem kell valakit így elkönyvelni. Az ember vaamit a tv-ben lát,vagy valahol hall fogalma nem sok lehet, és már írja is a tudatlan kommenteket.
Megvan az okom, hogy a kevés százalékot erősítsem, de ebbe nem menék bele.
Ez csk egy füves, akinek vmi más baja van.
Legyél vele türelmes! Neki sem kis dolog letenni egy ilyen szokást. Nagyon valószínűleg hálás hesz érte, mikor már a háta mögött lesz.
A fű nem olyan, mintha piálna vagy keménydrogot nyomna.
Egyet értek. Nekem soha nem kellene egy félagyalágyult aki elszívta az összes gondolatát..
Nekem van sajnos nem is egy ilyen ismerősőm, aki nem tud létezni a fű nélkül. Nem igaz hogy nem okoz függőséget, maximum nem fizikálisan, hanem lelkileg.
Másrészt fűves ember kérdését nem hiszem nem hogy a válaszát.
További ajánlott fórumok:
- Huszonévesek! Beszélgessünk a párkapcsolatunkról, a pasinkról/pasikról és az élet nagy dolgairól!
- Szellemi játszótér. Ha van kedved beszélgetni vallásról, anyósról, gyerekről, párkapcsolati válságról
- Mennyire tudja tönkre tenni egy előházaságból hozott gyerek az új párkapcsolatot?
- Nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő férfi a párkapcsolatban
- Lefeküdtem egy párkapcsolatban élő férfival. Hogy kerüljem el a lebukást?
- Akinek a vetélés utan tönkrement a párkapcsolata