Pannon Egyetem emberi erőforrások szak? (beszélgetés)
A BKF-en hirdetnek emberi erőforrások alapszakot. Szerintem egyre fontosabb szak lesz az évek folyamán, mert komplex tudást igényel (mint jogi, igazgatási, pszichológiai és sok más területről egyszerre).
A gazdasági szervezetek legértékesebb erőforrása a jól felkészült, motivált munkatárs. Nem véletlen, hogy az emberi erőforrás menedzsmentjére már a kis-közepes vállalkozások is külön szakembereket alkalmaznak. E szakemberek közgazdasági, üzleti, vezetési, szociológiai, pszichológiai, jogi és kommunikációs ismereteikkel képesek a munkaerőpiacok elemzésére, az emberierőforrás-gazdálkodás feladatainak ellátására. Így többek között munkaerőt toborozni, a megfelelő munkatársakat kiválasztani, képzéseket szervezni, kompenzációs rendszereket tervezni és működtetni. Alkalmasak lesznek az érdekegyeztetési folyamatok koordinálására, az érintett területeken szervezési, elemzési, tervezési, döntés-előkészítési és szolgáltatási feladatok megoldására.
Bővebben a BKF-es honlapon:
Miért nem? Személyzeti igazgatónak/osztályvezetőnek megfelelő
Ma HR-nek nevezik
Milyen? Van értelme egyáltalán erre a szakra jelentkezni? Másod diplomának gondoltam, elvileg idén lesz egy egészségügyi, de azt nem akarom csinálni. Esetleg ha az emberi erőforrások nem, akkor milyen más szakkal lehet elhelyezkedni bárhol? Minek van értelme?
Köszönöm a segítséget :)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan jutok el a Nyugati pályaudvarról az Emberi Erőforrások Minisztériumához, az Akadémia u. 3. szám elé?
- Valóban rossz iskola a Kodolányi Főiskola? Emberi erőforrás szakra jelentkeznék a közelsége miatt választanám. De a vélemények elriasztanak.
- Pannon Egyetem Mérnöki Kar, anyagmérnököket keresek, akik most szeptemberben kezdtek nappalin...
- Az Emberi erőforrások szakhoz milyen szakmai nyelvvizsgát fogadnak el?
- Pannon Egyetem Vezetés és szervezés mesterszak - valakinek van hatályos tanterve?
- Emberi erőforrás szak ( Hr )