Panaszláda (beszélgetés)
A törzspontnak mi a jelentősége? Még sose néztem mennyi van.😀
Minden harmadik fórumos beszólásra ad egy törzspontot a rendszer.
Ez nem panasz, inkább ténymegállapítás akar lenni.
Ezután majd számolom, hogy meglegyen a három.
Ez is igaz, mondjuk. Ez már egy más világ.
Másképp látom, de mindenki csak a saját tapasztalata alapján ítélkezik, ez tény.
A net egy + számomra, a munka utáni levezetés, de nagyon széles az igazi emberi kapcsolat is az életemben.
Ha tényleg a tipikus faluról beszélünk akkor azt sem kell elfelejteni, hogy azok az idős emberek ezekből a falvakból kihalnak. Nem lesz aki a kispadra üljön pletyizni.
A fiatalok nem a falvakat választják legtöbb esetben, ha mégis nem fognak már kiülni a ház elé.
*eldigitalizálódtunk (el is b*sztam!) :D
Szerintem nem a kovid. Ez nem most kezdődött. Inkább az internethasználattal kapcsolnám össze, ha nagyon muszály. Mindenki elvan merülve a mobiljában, éli az életét facén, hoxán, meg az ilyen vagy ehhez hasonló közösségteremtő oldalakon, aztan sz*rik arra hogy mi zajlik a szomszédjában, vagy a közvetlen környezetében. Eldigitazálódtunk. (De csúnya szó!) Élni meg elfelejt az ember. Kiéli magát a maga kis digitális világában.
Annyira nem érzékelem. Talán a covid zárkózottabbá tette az embereket, de naponta utazva, nem tapasztalom, hogy elhidegülnének az emberek, az is attól függ, mi mennyire vagyunk nyitottak....szerintem.
Vigyefenére asszociáltam, ő is írta azt hogy a falusiak többet magázódnak. Amit nem tudok se megcáfolni, se bizonyítani, mert én inkabb azt latom hogy még falun is egyre kevesebbet beszélnek egymással az emberek. Régen kiültek a házak elé, aztan ment a pletyi. Most meg napközben alig látni odakinn valakit. Szinte kihalt az egész falu. Szellemfalu lettünk.
Ez nem attól függ falusi, vagy városi az ember, van egy habitusunk és kész.
Te úgy gondolsz a témára , én meg másképpen, tök mindegy ez, látod itt jól megvagyunk tegeződve is. :)
Lehet. Régimódi vagyok. Ez van. És még falusi is. Elbánt velem az élet. :D
Szeretnek szerepelni, tény 🙂
Számomra az a trallalázóan éneklő hangsúlyú, hadaró beszéd irritáló, meg amikor folyton egymás szavába vágnak. Felüdülés a csend, amikor kikapcsolom.
A problémát, te generálod magadnak. Engem ugyan cseppet sem érdekel tegeznek, vagy magáznak, a hangsúly a lényeg és a mit mondanak, mondjuk az sem érdekel sokat, mert megnézem ki mondja, van-e vele dolgom, vagy nincs.
Az amerikaiak letudták gyorsan tényleg ezt a témát, mert ott nincs ez a magázási forma. Ide se kellett volna, akkor most nem lennék gondban. De a magyar mindent túlbonyolít. Mondjuk lehet pont azért ilyen szép ez a nyelv. Mert nem merül ki abban hogy Hy, what's your problem meg egyebek. :D
Azt élvezném, a fene vigye el a kivételező pofámat.
Gondolom, ha olyan lányok küldenének fotót, mint a szépségkirálynő a társaságosból, akkor nem zavarna?😉
Hála az égnek, olyat nem kaptam még. Vagy lehet sajnálhatom? :D
Van amikor engem is hívnak idegenek, de leginkább kérik h vegyem fel a listára mint ismerőst. Mag van nagy gazember is, aki teljesen meztelen képet tesz fel.
Azt utálom, amikor látszik, hogy a riporternek lövése nincs a témáról, unja is baromira és belefojtja a szót a riportalanyba, miközben én meg szeretném megtudni, mit mond. Grrrrr
Ezért nem is nézek már kereskedelmi TV műsorokat sem, helyesebben riportokat.
Én azért nem is használtam sokáig a Skype-t, mert nem tudom, hogy a manóban, de mindig valaki megtalált. Mondjuk akkor belementem 1-2 játékba, akkor tanultam angolul, jól jött gyakorlásnak, és nemkülönben baromi jól szórakoztam. :D Volt aki tett fel kamu fotót, egyből ki lehet szúrni a google keresővel, hogy ua. fotó hány néven fut, vagy ki az eredeti tulajdonosa. :)
Pl, nagy szeretettel üdvözlöm műsorunk hallgatóit, jó reggelt! Se hús, se hal, így kell ezt 🙂
Így van. Akármelyik formulát használom kizárólagosan, valaki biztosan csodálkozik.
Globus a lehúzós csalókra gondolt. Általában Afrikából találják meg az embereket és ígérnek szerelmet, üzletet stb.
Estek ennek már jó páran áldozatul.
Ez a kellemetlen, hogy most mivel sérted meg, ha letegezed, vagy, ha magázod?
Vannak, akik még pl. most is magázzák a szüleiket és nem tulajdonítanak sok tiszteletet ennek ellenére, míg mások tegezik és igenis nagyon tisztelik, de így van ez idegennel is.
A kor velejárója, hogy változnak a szokások.
Ha hallgatsz kereskedelmi rádiót, akkor biztos felfigyeltél rá, hogy ott is tegezik a hallgatókat, úgy is szólítják meg az éteren keresztül, valamint, ha valaki betelefonál azokat is.