Palacsinta! Segítsetek gyorsan!!! :) (beszélgetés)
Én régen mindig szenvedtem a palacsinta tésztával..aztán megtanultam a kersztanyámtól egy könnyű tésztájú,elronthatatlan palacsintát..azóta szivesen sütök:)
30 dkg liszt
1 dl olaj,
1 ekanál cukor,
csipet só,
2 totás sárgája,
viz,
a két tojás habbá vert fehérje.
Hig tejföl sürüségű legyen,hab könnyű lesz,nem zsiros:)
Na pont ebből a receptből csináltam, de nem volt jó. :( A fiúk panaszkodtak, hogy nagyon tojás ízű, és az illata is tojásos. :D
Aztán csináltunk egy új alaptésztát "anyósom" segítségével:
50 dkg liszt
1 tojás
só
fél liter víz (szóda helyett)
1 kanál cukor
És nagyon finom lett. :)
Palacsinta (egyszerű alaptészta)
Hozzávalók (2-8 személyre):
25 dkg liszt
3 tojás
3 dl tej
1 evőkanál porcukor
olaj vagy zsír
szódavíz
só
A felütött tojásokat keverd el a porcukorral, egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel. Ha szükséges adj hozzá annyi szódavizet, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapj. A masszát pihentesd legalább fél órát, majd serpenyőben süsd pirosra a palacsinták mindkét oldalát. (A jelzett mennyiség 18-20 palacsintához elegendő.)
A sós palacsintatészta ugyanígy készül, csak a cukor kimarad belőle és esetleg egy picit több sót kap.
Ha nem teflonos edényt használsz, akkor az édes palacsintánál is célszerű elhagyni a cukrot, ugyanis attól a tészta hajlamosabb lesz a letapadásra, odaégésre.
Könnyebb tésztát kapsz, ha a jelzett tej fele helyett eleve szódavizet használsz.
Ugyanezt szoktam csinálni-Horvát Ilona könyvben is benne van.
Annyiban módosítom csak,hogy öntök olajat a tésztába,mert nem szeretem folyton olajozni sütőt.
36 db hoz! 45 dkg liszt(felesben finom és rétes) Ha nincs mérleged egy csapott evőkanál 2 dkg!!
3 db tojás
9dl tej
3 dl szódavíz
csipet cukor és só
olaj csak a palacsintasütőre
Én így szoktam:
2 tojás,liszt kb 40-50 dkg,,tej 3-4 deci,víz,1 vaniliás cuki,kevés olaj.
Azt hiszem ennyi
6 tojás??? Nem sok az egy kicsit? :)
Szerintem hígítsd tejjel és szódával.
sziasztok!
életem 1. palacsintáját sütöm, de nem jó a tésztája. :(
Van benne:
50 dkg liszt
6 tojás
6 dl tej
szóda
só
olaj kb. 6 ek.
talán nem hagytam ki semmit.
A megsütött palacsintáknak gumis állaguk van.
Mivel javíthatnám?
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! Nekem egyszerűen nem megy a palacsinta sütése. Bármilyen ételt megcsinálok de a palacsintával nem boldogulok.
- Soha nem sütök palacsintát, nincs türelmem hozzá, a párom...
- A balatoni sütödékben készült palacsintáknak mi a titkos receptje?
- Keresem a legtutibb palacsintatészta receptjét!!
- Miért ragad oda a palacsintatészta a serpenyőhöz?
- Tudtok olyan régi magyar tévéjátékot, mint pl: Tündérlala, Palacsintáskirály Stb.?