Padlószőnyeg vagy parketta? (beszélgetés)
Ha padlószőnyeg és parketta akkor én parkettát mondok.
És nem azért mert nálunk az van, de valamivel egészségesebb.
A legjobb megoldás a járólap, ha már egészség.
Nálunk laminált padló és járólap van. A nappaliban egy szőnyeg a kanapé előtt. De nem szeretem, mert vannak cicák és vedlési időszakban pár óra alatt szőrös. Illetve a gyerekszobában laminált padló van és az ágya előtt szőnyeg.
Régen a hálóban szőnyeg volt, de nem szerettem a szőr miatt. Egyébként komfortos volt.
"Manapság még használ valaki padlószőnyeget?" Persze, hogy használnak. Egyáltalán nem divatjamúlt, ósdi dolog a padlószőnyeg.
Kinek ez, kinek az.
Egyébként a padlószőnyeget egyáltalán nem szükséges leragasztani. Kérésre sok helyen be is szegik.
Nálunk nincs padlószőnyeg. A laminált padló van a szobákban, azon szőnyeg. Nyáron a szőnyeget felszedem, és csak ősszel (az időjárástól függően kora,-vagy késő ősszel) rakom le újra.
A konyhában (étkezővel egyben van), az elő,-és fürdőszobában, WC helyiségben járólap van lerakva.
Télen még a konyhában és előszobában is van szőnyeg. Nekünk így komfortosabb, mert nálunk nincs padlófűtés.
Mindenkinek más a jó.
A padlószőnyeget hogy mosod ki?
Az le van ragasztva.
Én nagyon szeretem a padlószőnyeget. Régen mindig azt választottam, de már az előző lakásunkba is lamináltlapot raktunk le és azóta azt mondom, hogy sokkal jobb.
Tehát, én most nem a szőnyegpadlóra szavazok, hanem inkább másra.
Vagy laminált padló vagy járólap.
Van már vízálló lamináltlap is. Illetve, a járólap jó bárhová.
Én már csak a hálókba rakok le szőnyeget, és oda is csak lelépőket az ágyak mellé. És azok is olyanok, hogy simán ki tudom mosni mosógépbe.
A padlószőnyeget, akárhogy porszívózza az ember, lesz szaga. Akkor meg mosni kell. Az meg időhöz kötött. Csak akkor tudja rendesen kimosni az ember, ha kánikula van, egyébként sokáig szárad és közben bebüdösödik.
A Járólapot, parkettát vagy lamináltlapot meg csak fel kell porszívózni vagy felsöpörni, majd feltörölni és már tiszta és illatos is.
A régi parketta nekem nem tetszik, ha arra gondolsz, amikor azt írod, hogy parketta. Azt nem választanám, bár tudom, hogy sokan szeretik.
Szerintem attól függ, hogy hálószoba vagy nappali, közlekedő, konyha.
Padlószűnyeget csak hálószobába tudok elképzelni- Parketta, hajópadló a nappaliba és járólap a közlekedőkbe, konyhába és vizes helyiségekbe.
Padlószőnyeg.
Parketta csúszik is, nyikorog is előbb-utóbb.
Én imádtam,,nekem valahogy igazi komfort érzést nyujtott,
Aztán tavalyelőtt parkettát raktunk,,rögtön leesett mennyi melótól megkímél.
Kicsit sajnálom,,de ez a jobb.
egyik sem...
járólap, alatta padlófűtés.
nálam nagyon jól működik
További ajánlott fórumok:
- Laminált padló, vagy padlószőnyeg, melyik vált be nektek?
- Szerintetek a laminált padlo vagy a parketta a jobb?
- Hogy tudom padlószőnyegből a friss hányást kiszedni illetve a szagot eltüntetni?
- Valóban igaz, hogy egy padlószőnyeges lakásban nem tudom szobatisztaságra nevelni egy kutyust?
- Debrecenben hol lehet padlószőnyeget venni?
- Lehet tenni a régi padlószőnyegre újat?