Pacal, ahogy én készítem recept
A Pacal, ahogy én készítem hozzávalói:1 kg előfőzött marhapacal,
1 nagy fej hagyma,
4-5 gerezd fokhagyma,
1 paradicsom,
1 zöldpaprika,
olaj,
1 ek. pirospaprika,
1 csipet őrölt kömény,
2 ek. sűrített paradicsom
A Pacal, ahogy én készítem elkészítési módja:
Az olajat egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, kevergetve megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük kb. egy dl vízzel. A felkockázott paprikát és paradicsomot, valamint a sűrített paradicsomot is beletesszük, és pár percig pároljuk, hogy egy lecsós alapot kapjunk. Hozzáadjuk a pacalt, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, és lassú tűzön főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek, és a leve besűrűsödjön.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2009. szept. 12. 21:27
A pacal, ahogy én készítem elkészítési módja és hozzávalói.