Milyen szakmákat tudtok, amivel otthon lehet dolgozni? (tudásbázis)
Meg az ipari árammal ellátott műhelyre...
Habár, ha valakinek megvan ez a szakmája és sok tapasztalata, akkor akár kézi szerszámgépekkel remekül kereshet azzal, ha apró javításokat végez háznál.
Valami olyasmi.
Emlékszem, úgy tanítgatta a helyes kiejtést, hogy először is gyakoroljuk a harákolást. :D
Egyik tanárom szerint a holland nyelv olyan, mint amikor egy nagyon részeg angol próbál németül beszélni. :D
Igen, a holland jól hasznosítható.
Nem is kell olyan ritkának lennie. Barátnőm Hollandiába költözött pár évre, dolgozott, nyelvsuliba járt, és gyorsan ráragadt ez a csodás öszvér nyelv. :)
Mikor visszatért Magyarországra, csak úgy kapkodtak utána, pusztán a holland nyelvtudása miatt.
Persze, a muszáj itt is nagy úr, és az vesse az első követ, aki jobban tudja az adott ritka nyelvet. Ilyenkor mindegy, mit tanult, csak tolmácsoljon.
A kérdező viszont aligha tud pl. szingalézül, egyébként sem élne meg belőle - ez a ritka nyelvek hátránya.
Ja, és a tolmácsképzés egyetemi mesterszak, egy másik idegen nyelvvel együtt, amelyből a középfokú nyelvvizsga-bizonyítványt be kell mutatni a felvételi során.
Az alap nyelvből meglegyen a felsőfok vagy nyelvszakos diploma.
A tolméácsoláshoz azért kell utazni. És kell hozzá kosztüm is.
Fordítani nem igazán lehet megtanulni OKJ-s tanfolyamon. Én németül gyerekkorom óta tudok, de bő 20 éve fordítok már, a felsőfokú nyelvvizsgán már régen túl vagyok, a gyakorlat mellett egyetemet is végeztem, és még megyek szakfordítóira. És még mindig folyamatosan tanulom a nyelvet, jegyzetelek, szószedeteket készítek különböző témákban. Szabadúszó fordító 2016 ősze óta vagyok, de még van hova fejlődnöm.
Ami nekem még eszembe jutott, az a kiadványszerkesztés. És ez van OKJ-s képzésen.
Mihez értesz? Mi az, ami kizárható?
Könyvelés, fordítás, tolmácsolás, programozás, IT-s melók, kereskedelem (sima bolt, webshop), szabás-varrás stb.
Nyelvtudas, informatikai tudas es szinte az osszes nagy multinal van home office lehetoseg.
Vagy fodrasz, körmös, kozmetikus - ha van penzed egy normalis szalon kialakitasara otthon. Mert pl en nem szeretnek olyan fodraszhoz jarni, aki a furdoszobaban a kad felett mossa ki a hajam.
Plusz altalaban a szepsegiparban delutan kell melozni, amikor az atlag vendeg munkaideje lejart.
Vagy lehet tortat, kenyeret, sajtot kesziteni otthon - szinten jelentos beruhazas a megfelelo hely kialakitasa, engedelyek beszerzese.
Milyen szakmád van? Vagy most akarsz szakmát szerezni?
Olyan szakmát tanulj ki, ami közel áll hozzád, amit szeretni fogsz!
Nem elég. Kézügyesség és jó ízlés sem árt.
Könyvelő?
További ajánlott fórumok:
- Van hibája a párotoknak? Melyik a legnagyobb hibája amivel együtt tudtok élni?
- Tudtok olyan helyet, ahol befogadnak egy számkivetett embert, nincs jövedelmem, segélyben nem részesülök, egyszerűen dolgozni akarok
- Műkörmösök! Melyik zselével tudtok legszebben, legyorsabban, és legkönnyebben dolgozni?
- Hollandiai munkakeresésben tudtok segíteni? Ismerős? Munkaközveteítő/kipróbált/? 26 éves lányom kimenne dolgozni.
- Tudtok valamit a százhalombattai GDF SUEZ Zrt-ről, milyen ott dolgozni, jól fizetnek?
- Tudtok valamit a Dániai munkáról?Az egyik ismerősöm akar kimenni valami farmra dolgozni.