OTP állásinterjún mire számíthatok? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok! Szeretnék segíteni azoknak, akik a jövőben pályáznak, én ugyanis nemrég voltam állásinterjún, több banknál is. Gyesről szeretnék dolgozni menni, így ennek fényében értékeljétek a leírtakat, tehát a mostani munkahelyemről nekem ezért nem tudtak mit kérdezni.
OTP: bankfióki tanácsadónak jelentkeztem. Karrier portálon kellett beadni a jelentkezést. Önéletrajzot, motivációs levelet kértek. Minden kritériumnak megfeleltem, plusz értékesítési tapasztalattal, oklevéllel keresek állást. Jelentkezés után pár nappal behívtak, másnap interjú a fiókvezetővel, kb 15 perc, laza hangvételű, beszélgetős. Önéletrajzom volt nála, erről beszélgettünk kicsit, mit csinálok most, stb. Elmondta, hogy mennyi lenne a fizu, mit adnak ők, mit kellene csinálni, mennyi idő a tanfolyam, meg tudom e oldani, támogat e a családom, stb. Kellemes volt a légkör, tényleg. 2 embert küld tovább tesztírásra. Ez volt kedden, egy hétre rá csörög a telefon, HR-es hív, pénteken mehetek tesztet írni. Csaknem 3 órás teszt: számsort folytatni időre, 3-asával kellett számolni, időre, ezt 10x megcsinálni. Asszertivitás teszt, majd iq teszt, majd személyiségteszt 300 kérdéssel. Utána elbeszélgetés a HR-essel. Pontosan 3 hét múlva lett meg az eredmény, vissza a HR-eshez, közösen kibontottuk, 1-2 kérdés a teszt eredménnyel kapcsolatban, majd várakozás egy utolsó körre, én ekkor estem ki, amikor már csak ketten voltunk. :)
FHB: ugyanígy jelentkezés e-mailben, motivációs levéllel, önéletrajzzal. Beadtam, pár nap múlva hívtak, mehettem interjúra. 1 órás interjú fiókvezetővel, plusz egy másik emberrel. Egyik kérdezett, másik jegyzetelt, aztán csere. Az önéletrajzot átvettük pontról pontra. Hogy miért itt lakok, de miért ide költöztem vissza, de miért ezt dolgoztam, stb stb. Szerintem stresszinterjú lehetett, mert olyan kérdések is voltak, hogy azért akarok menni dolgozni, mert a fiamat le akarom passzolni? Mi a 3 dolog, ami motivál engem. Harmadiknak mondtam a pénzt. De azért a harmadik, mert akkor nekem nem számít, hogy mennyiért passzolom le a gyerekemet? Van biztosításom? Mondtam, hogy nincs. De miért nincs? Ilyen felelőtlen vagyok?! Meg van e megtakarításunk? Ők biztosításokat is ajánlanak, akkor én hogy akarok ilyet ajánlani, ha nem tartom fontosnak? Ilyesmi kérdések 1 órán keresztül. Megizzadtam, mit ne mondjak. :) Mindkettő a köré épült, hogy mennyire bírom a stresszt és a panaszos ügyfeleket, csak egyiket szerintem le is tesztelték már ott, a másiknál meg a személyiségtesztet helyezték előtérbe. Az OTP-s interjún elmondták, hogy szeretik a kommunikáció, andragógus, pedagógus, pszichológus végzettségű munkavállalókat. Illetve, amit még egy fórumon se találtam, amikor én keresgéltem, hogy 1 db A4-es lapon lesz a teszt eredménye, kb 5-6 bekezdés. Ír a figyelemről, hogy milyen az IQ-d, a személyiségről egy harmadnyi oldal, illetve a motivációról, motiválhatóságról, vezetői képességekről. Összességében kevés dolgot ír le, csak alap dolgokat. Remélem tudtam segíteni, mindenkinek sok sikert! :)
Dolgozom az OTP-nek, nem fiókban és nem ennyiért és nem alkalmazottként.
Én azt látom, az elvárt loyalitást előrelépési lehetőségekkel, plusz juttatásokkal viszonozzák. Igen, elvárják a kemény munkát, a vezérigazgató is napi 13-14 órát dolgozik, a dolgozói messzire nem ennyit, de biztos munkahelyet kínálnak.
Honnan tudod, hogy te is ennyit keresnél, amennyit ő írt? Egyforma tapasztalattal, képesítéssel bírtok, ugyanabban a városban dolgoznátok? Én nem adnám ki a kezemből az életemet és nem mondanék le egy interjút csak azért, mert másnak rossz tapasztalata volt vele.
Havi összes nettó jövedelem:98.250 Ft
Ha jó a bérkalkulátor akkor ez ennyi.
További ajánlott fórumok:
- Császármetszéses szülés után, mire számíthatok?
- Barátnőmet megütötte a férje, miközben babát vár. Mire számíthat a férj?
- Felvilágosítást szeretnék rokkantnyugdíj ügyben. Mire számíthatok, ha nem következik be állapotromlás fél év múlva?
- Nővérem kislánya 2 éves múlt és most állapították meg hogy a jobb veséjén tágulat van. Mire számíthat most a szülő?
- Mire számíthatok, ha időt kért?
- Ápolónak tanulok - Mire számíthatok a gyakorlaton?