Õszi gyümölcssaláta recept
25 perc
208 kcal
1,8
3,3 gramm
40 dkg körte
20 dkg alma
20 dkg szõlõ
20 dkg szilva
2 narancs
1 citrom leve;
Az öntethez:
2 dl joghurt
2 evõkanál méz
2 evõkanál citromlé
A Õszi gyümölcssaláta elkészítési módja:
-az egyik narancsot meghámozzuk, gerezdjeire bontjuk; -a körtét és az almát héjastól nagy cikkekre vágjuk, majd kicsumázzuk; -citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon; -a szilvát kimagozzuk, negyedekre vágjuk; -a szõlõt leszemezzük; -az elõkészített gyümölcsöket egy tálba összekeverjük és a másik narancs levét ráfacsarjuk; -hideg helyen 1-2 óráig állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek; -tálaláskor kis tálkákba merjük és a simára turmixolt joghurtos öntettel (joghurt, méz, citromlé) meglocsolva kínáljuk.
Az elkészítési idõ az érlelés nélkül 25 perc.
A számadatok egy adagra vonatkoznak.
Plussz információ:
-fehérjetartalom = 3,5 g
-rosttartalma = 16,3 g
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 19d3364658, 2007. szept. 30. 11:11
A õszi gyümölcssaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.