Összeköltözés, de hogyan? (beszélgetés)
Kertes házam van, szép kertvároban, félszáz kilómétere az osztrák határtól. Már 9 éve járok Bécs mellé mentőzni, ő meg Bécsben orvos. De itton vannak szüleim, és rokonaim, jó a kertváros másik felében. Apa jövőre megy nyugdíjba. Anya meg betudna segíteni a babánál, babáknál és gyereknevelésbe. Tehát nehéz ügy.
Mivelegyedül álló voltam eddig - azaz nem házas ahogy ők nézik, igy - oda adóztam én is.
Szerintem ez a pasiknak sokkal nehezebb ügy. Mi négy év után költöztünk hivatalosan össze, de úgy, hogy kb az elejétől kezdve folyamatosan nála voltam, ott voltak a cuccaim meg minden, csak nem akarta, hogy "hivatalosan" összeköltözzünk.
Egyébként még suliba jársz vagy dolgozol? Mert az sem mindegy, hogy innentől neki kéne eltartania, vagy együtt közös háztartás :)
Nekem sem megy az összeköltözés, páromnak bécsben van lakása, nekem határtól innen félszáz kilómétere szép házam. Gyereket akarunk, de egyikünk se a másik lakhelyén. Sajnos már tudom, mi lesz a vége.
De az a baj, hogy szerettem. De telnek az éveim 29 múltam.
Munka közben és után találkozunk.
Egy összeköltözésen eldöntésén szétmehet egy kapcsolat?
Akkor nem értem kétségeid. Egyértelmű: nem akar veled élni.
Törődj bele, és gondolkozz el erősen a kapcsolatotokon. (Még az is lehet, hogy van valakije rajtad kívül is, aki néha ott alszik.)
Szerintem is !:D:D:D...ráadásul még hihető is!
Úgy tűnik, mégsem vevő rá.:)
Szerintem is.
Amikor célozgattam rà, azt vettem ki a szavaiból, hogy még korainak tartja...lehet az is benne van, hogy egy hosszú kapcsolatának az összeköltözés vetett véget pár hónapon belül. Érzem, hogy szeret és nem is az a szoknyavadàsz fajta, mindent megtesz értem, napjában többször is mondja és érezteti velem, hogy szeret...csak közös életet nem akar még velem úgy érzem...vagyis még nem a közeljövőben.
Ahová nem hívnak, oda nem megyek.
Csak együtt aludni valakivel más, mint mosni-főzni-vasalni-takarítani, stb.
Igazad van.
Szerintem ilyen helyzetben már alakulnia kellett volna magától az összeköltözésnek.Lehet,hogy egyoldalú ez a nagy szerelem?
Én azt mondanám, hogy pocsék otthon keresek egy albérletet.
Ha erre nem mondja azt, hogy ne keress albit, hanem gyere hozzám, akkor maradnék otthon és elgondolkodnék a kapcsolatunkról!
Azt már mondogattam neki, hogy jó lenne minden nap mellette ébredni! :) De úgy vettem ki a szavaiból, hogy még korainak tartja...
Tudom, általában azok a kapcsolatok zátonyra futnak, amikor valaki csak menekül otthonról és azért költözik össze valakivel. De érzem, hogy vele jó lenne minden, szeretjük egymást!
Szia! Gondolom sok időt töltesz nála az otthoni helyzet miatt, vagy nem?! Nálunk nem volt ugyan családi zűr, és én laktam egyedül. Mi rettentő sokat voltunk együtt nálam, és egyre több dolga került át hozzám, ami nem volt ellenemre. Szóval nem mondtuk ki. Ha elég mély a kapcsolatod a pároddal, szerintem kérdezz rá nyugodtan, mert már egy éve együtt vagytok, és ez ennyi időután nyugodtan felmerülhet. :)
sok sikert hozzá!
Amíg maga nem mondja, addig nincs értelme, mert akkor váratlan lakó vagy, amire nem vágyott.
Másik dolog, ne azért költözz hozzá, mert otthonról mennél, nagy hiba.
Ha már több, mint egy éve vagytok együtt, akkor csak van köztetek annyi bizalom, hogy ilyenről is beszéljetek. Nem?
Nem követelőztően, de határozottan elmondanám neki, hogy én szeretnék minden nap mellette ébredni, mi lenne, ha...?
További ajánlott fórumok:
- 7 éve járunk, szeretnék esküvőt, de a barátom nem, csak összeköltözés után, valamikor. Mit tegyek, ha ennyire elutasító?
- Ti így belemennétek az összeköltözésbe?
- Mennyire ajánlatos két generáció összeköltözése? Összeköltöznétek idős szüleitekkel?
- Mi az, ami rávehet egy pasit az összeköltözésre?
- Távkapcsolatban nagyobb szabadságot akar, pedig nemsokára összeköltözünk. Hogy viselkedjek?
- Egy éves kapcsolat után felvettetem az összeköltözést, erre a párom szakított velem egy hét múlva