Osho - bölcsességek (beszélgetős fórum)
"Az anyagi világ nem fontos"
Kár hogy ezt a bölcsességet saját magára vobnatkozóan nem érezte érvényesnek. Hitelesebb lett volna.
hasonlóképp!!!
:)
igy van! :D
folytathatnánk.....,de most rohanok.
kellemes vasárnapot!
mindenki keres, s hogy talál-e..idővel eldől, de közben megél, tapasztal, falhoz kenődik jó sokszor, aztán feláll, kezdi elölről, minden korban mindenki mást keres, talál..élethosszig tartó fejlődés, tanulás..
ki a társ ebben, mindenkinek más..Sparki Oshoval kezdte - van itthon mindenféle, Osho sosem volt polctöltelék - egy hét múlva jön valaki más..
te ipari, te...
a sok kötözködés helyett leülnél inkább sarokba meditálni, jegyzetelni, pénzt keresni..
lennének híveid , alma pirosalma, jó páran biztosan..
:))
egyetértek szavaiddal.
számomra...,nem az a kérdés "szeretem-e" (hanem a kiváncsiság) azt a valakit, hanem az.., hogy kaptam töle valamit(!) és, ha már kaptam, akkor a tiszteletemmel mutatom ezt ki.
még akkor is, ha bulvárpopulista divatspiriszta, hát légyen az, ha csak egyetlen egy mondata is van, amitöl gazdagabb leszek, akkor már megérte elolvasni, ha mégsem akkor is :)
mert kitudja, mikor lesz....(?), az Ö müve számomra igazán aktuális!
kinek a pap, kinek Osho vagy másvalaki..mindenkinek eljön az életében az a pillanat, amikor felnyúl a könyvespolcra önként keresve a neki valót, az akkori, az adott pillanatban valamit nyújtót..s ha Oshóba akad, akkor épp őt olvassa,majd keres tovább, vált, értékesebb mondanivalót talál..21 évesen ez tán nem baj, elindulni alkalmas, s hogy bulvárpopulista divatspiritiszta.... jócskán meglehet, belenéztem őbeléje, nekem maszlag, letettem gyorsan, de ugyanígy a széles e világban egekig magasztalt Coelho,aki nem sokat írt okosat, értelmeset, lélekből..nekem üzletből nyomja a maszlagot sok pénzért húzza maga után az imádó sleppjét..Müller Péter mióta nagyon híres, szintén..én véleményem, saját meglátásom, miért befolyásolnám, ami a tiéd...
szóval..neked XY. a hiteles guru, másnak más, engedd meg a döntés jogát..kinek a pap, kinek Osho, kinek valaki más...
sziasztok én is
nagy rajongoja voltan Oshosnak, de már nem vagyok és tudjátok miért mert megértettem üzenetét. "csak annyit végy magadhoz abból amit én mondok neked, amennyi neked fontos ahhoz, hogy fejlödni tudjál ebben az életben" Ö nem rabjaiva akart tenni bennünket, hanem szabadoká.
ès a legjobb huzása mindig az volt, hogy Önmagát cáfolta és tudjátok miért (?) azért mert a Te saját véleményed volt az amiból az igazságot felépitheted és nem az Övéböl. ezért van az, ha filozofiáját megérted akkor már el is tudod Öt engedni. már csak tisztelem, azért amit tett, de nem vagyok rajongoja.
ez csak személyes meg tapasztalásom, azért Ti csak szeressétek, ha akarjátok.