Őrült (?) nyári utazás... (beszélgetés)
Ti tudjátok.
Én mondjuk ilyen hosszú útra nem vállalkoznék vonattal ha van más megoldás. Élmény miatti vonatozásra felülhetnétek egy rövidebb járatra is országon belül.
Hát te tudod... nekem sosem volt élmény a vonatozás, egyszer Finnországig vonatoztunk, hát, szörnyen unalmas és hosszú volt.
A repülés már inkább, de mivel idén nyár elején sikerült belefutnunk a sok késésbe, törlésbe, egy ideig nem akarom most se Ferihegyet látni se egy repülőgép belsejét. :-)
Az autó kényelmes, gyors, ott áll meg, ahol kérem, arra megy, amerre kérem, nem vagy kiszolgáltatva menetrendnek, forgalomirányításnak, időjárásnak.
Nem fértek be az autóba a csomagok mellé?
Akkor vállalnám, ha tudom hogy bírni fogok egyedül 2 gyerekkel.
A nehézséget én is abban látom, hogy egyedül leszel két gyerekre!
Egyébként egy vonaton több mozgástér van a gyerkőcöknek, mint az autóban!
Vigyél filmeket nekik pl. laptopon!
Én tuti nem indulnék neki az én gyerekeimmel, hiába 6,5 és 8 évesek. Tuti nem bírnának 8 órán keresztül utazni. De attól még más gyerekek lehet, hogy bírnák.
Eleve nekem pl. az is problémás lenne, hogy ha valamelyikünknek wc-re kell mennie, nem szívesen hagynám ott a másikat (vagy ha nekem kell, akkor mindkettőjüket) felügyelet nélkül, és idegenre se bíznám rá.
Hugom a fiával 3 éves kora óta egy hetet töltenek otthon, a mamánál. Akkor már rajongott a vonatokért, villamosokért. Nagy kaland ez egy gyermeknek és ahelyett, hogy rosszaságokon törné a fejét lekötik a látnivalók.
Az anyukának viszont két gyerekkel a tarkóján is szemet kéne növesztenie.:)
Nagyon vigyázz rájuk! Jó utat!
2 és 7 éves gyerekekkel Prágába mentünk vonattal, mondjuk ősszel, de nagyon jól bírták, pedig az is 8 órás út. 1 és 6 évesek voltak mikor a tengerentúlra utaztunk (9 órás repülés az óceán felett) na ott aztán még kevesebb mozgástér volt mint egy vonaton de elfoglalták magukat/lefoglaltuk őket, nem bolondult meg tőlünk a többi utas :D
Mikor a nagyobbik volt két éves, busszal mentünk Krakkóba és éjszakai vonattal Berlinbe (külön hálókocsiba foglaltunk), mikor ébren volt nem szaladgált, nem "nyűglődött" pedig picinek igen eleven volt. Szóval szerintem nem őrültség amit tervezel :) Annyiban lehet nehézség, hogy egyedül leszel velük a vonaton.
Főleg, ha csak ők utaznak a kupéban.
Nem hinném, hogy az utastársak a gyerekek "randalírozására" kiváncsiak.
Pont a mászkálás aggasztana engem. Mondjuk az egyik elfut, addig másikat ott kell hagyni.
Ha ilyen tolóajtós kupé lenne, az nagyon jó, ott lehet "randalírozni".
Miért nem mentek ti is az autóval?
8 órás úthoz számold hozzá a késéseket, a kijutást a pályaudvarra.
A vonat mennyire légkondicionált? Mert ebben a dög melegben még azzal is elég megterhelő az út.
Kedves Fórumozók
Csak a véleményekre vagyok kíváncsi. Nem azért írok ide, mert senki más nincs, akivel beszéljek. Csak látni akarom, hogy mit gondolnak az emberek.
Szóval,szerintetek is őrültség expressz vonattal Magyarországról Szlovéniába utazni két kisgyerekjel-3 és 5 és fél évesek? Kb. 8 óra vonatozás. Kedves anyósom szerint őrültség. Szerintem meg kihagyni lenne őrültség minden izgalmasat, már csak azért is, mert amúgy szinte mindenről lemondok értük. A gyerekek várják már az utat. Egyedül leszek velük a vonaton, az apjuk autóval hozza a nagyobb táskákat.
További ajánlott fórumok:
- A Mi Földünk matrica /Kalandos utazás!/ - Ingyenes csere-bere
- Auchan - Arnold és Oszkár utazása matrica ingyenes csere-bere
- Milyen országokba, városokba jutottál el utazásaid során?
- Melyik nyári hónapra érdemes utazást szervezni?
- Szórványban oktató tanítónők! 2 hétig tartó nyári TÁBOROKAT vállalnátok, ha az utazáson kívül mindent állna a tábor nektek és a gyerekeknek?
- Melyik a legjobb utazási iroda? Melyikhez érdemes nyári gyakorlatra menni?