Orrvérzést hogyan lehet elállítani? (tudásbázis kérdés)
Sosem merült fel egyik orvosban sem, hogy el kéne égetni... bár tegyük hozzá, nekem ez a probléma sajnos általánosan igaz az érfalaimra :(
Nekem elégették, de nem sokéig használt. Éretősítő viszont igen, Rutascorbin.
köszönöm a sok törödést
hát tegnap 17- éjfél között csöpögött.....
biztos kitisztult... ami felesleg volt
ma reggel megmértem a vérnyomásom, magas...
próbálom helyrehozni
köszönöm még egyszer
és legyen szép napotok
mari
Az én fiamnak is gyakori orrvérzése volt gyerekkorában. Kaptunk egy kenőcsöt, sajnos nem tudom a nevét, a gyógyszertárban készítették. Ebből kellett egy pici vattára kenni és azt betenni az orrba. Egyből elállította a vérzést.
Nem javasolta még gégész, hogy el kellene égetni a gyenge érfalat? Gyors és végleges megoldást jelentene.
Nekem még soha nem eredt el az orrom vére még akkor sem mikor focizás közben úgy orron talált a labda, hogy majd el szédültem. Másnak meg attól is ha erőlködik a vécén. Engem vaslapáttal is orrba lehet vágni, biztos nem vérzek el.:)))
Mármint a nagyon erős vérzés ritka. Az orrom egyébként heti szinten vérzik. Állítólag gyengék az érfalak, és a gyakori orrfújás és spray-zés nem tesz jót (borzasztóan allergiás vagyok).
10-15 éves korom között volt nagyon gyakori az erős orrvérzés. Mostanában ritkán fordul elő. A vérnyomásom pedig nagyon alacsony.
Én úgy tanultam,ha nem hosszan erősen vérzik, hagyni kell hogy kifolyjon erős vérzést kell tamponálni, de azzal már orvoshoz kell fordulni.
Nem vizsgálatttad ki?? Vérnyomás?
köszönöm, hogy segiteni próbáltok
Nekem kiskoromban milliószor ömlött az orromból a vér. Ami mindig bevált: hidegvizes ruha az arcra, és a tarkóra, a fejet pedig picit előre hajtani. Ma is gyakran vérzik, de már nem brutálnagyon, a hidegvizes borogatás még mindig kivétel nélkül beválik.
Tényleg nem csak a főoldal. Javaslom, hogy ott a keresőbe írd be ezt! orrverzes-_ne_hajtsd_hatra_a_fejed
Így nekem előjött a videó.
[link] erzes-_ne_hajtsd_hatra_a_fejed_
nem jön elő
Nem találtam meg a hibát. Kösz!:)
Jó az a link, csak ki kell venni a szóközt:
orrv erzes...
Sajnos ez a link már nem jó, pedig én még meg tudtam nyitni a gugliból.
Ezt is érdemes megnézni. Katt a videóra!
[link]
Igen, lefekvés, támasztott háttal (nem vízszintbe), stb, hpgy lemenjen a vérnyomás.
Igazából így derül ki, hogy magas neki, korábban sose volt gond, de a gyakori orrvérzés után egyértelmű lett (kivizsgálták persze...), azóta is gyógyszert kell szednie sajnos..
Ott gondolom csökkenteni kellett a vérnyomást is.
Hideg vizes borogatás hátul a nyakra/tarkóra és a homlokra.
(homloknak kellemetlen a hideg)
Ez azért attól is függ, miért vérzik az orrod!!
Édesapámnak a magas vérnyomása miatt többször eleredt az orravére, ha megerőltette magát - na nála ezek a praktikák nem válltak be...
Más, ha valaki jól orronvág egy lapáttal...:)
Tarkóra szoktak ajánlani hideg borogatást.
Hogyan állítható el az orrvérzés?
• Nyomjuk, vagy csippentsük össze az orrcimpákat a hüvelyk- és mutató ujjunkkal.
• Majd határozottan nyomjuk a csontos rész felé.
• Tartsuk így 5-10 percig, szükség esetén ismételjük meg a mozdulatot, míg a vérzés el nem áll.
• Üljünk le és pihenjünk felemelt fejjel. Ne feküdjünk le, és ne hajtsuk a fejünket a térdeink közé.
• Tegyünk zúzott jeget az orr- és arccsontra.
• Miután elállt a vérzés, pihenjünk felemelt fejjel.
orrgyöknél nyomni a két mutatóujjal. fejet előre hajtani, nem hátra!
Orrvérzést hogyan lehet el-állitani?
További ajánlott fórumok: