Orrvérzés. De 5 évesen? (tudásbázis)
Nekem is sokat vérzett gyerekként,de elnőttem.
Lányomnak is sokat vérzett 8-9 éves kora körül.
Hajnalban mindig arra ébredt.Lehet,hogy nevetséges de azt vettük észre,hogy aznap mindig esett az eső.Doktornő szerint a légnyomás változás így hatott rá.Azóta nem vérzik neki,pedig már 12 éves.
Szeptemberben lesz a kisfiam 7 éves.
Őneki is gyakran vérzik az orra. (Időszakonként, de akkor 1 hétig szinte minden nap, volt már, hogy 1 nap 3x is.) 2-3 éve kezdődött.
Mi nem kaptunk semmilyen gyógyszert. Nálunk arról kellett megbizonyosodni, hogy nem vérnyomás ingadozás miatt kezd-e el vérezni. (Szerencsére nem. Általában a sok ugrálás miatt.)
Kb. 1 hónapja kaptunk egy kenőcsöt (amire nincs ráírva a neve, mert úgy készítették külön), s amikor vérzik, akkor fülpálciával óvatosan be kell kenni.
Egy párszor már használtuk, hamarabb el is állt, mint addig, s talán ritkábban vérzik, bár erre inkább fél év múlva tudnék helyesen válaszolni.
Nekem gyerek koromban gyakran vérzet az orrom,
nem kezelték magatol elmult kinőtem,
De egyébként k-vités rutascorbint adnak a gyerekeknek,hogy erősítse az ereket.
Szia!
Nekem kb. 3-4 lehetett a lányom, gyakran vérzett az orra, szintén Rutascorbint írt fel a doki, mert az erősíti az ereket. Használatával erősen csökkent a vérzések száma,most már csak akkor vérzik neki-de nem nagyon-,ha náthás.
Nekem szerencsére nincs ilyen tapasztalatom.A Rutascorbin egy c vitaminszármazék ami vérzéscsillapító és kicsit összehúzza a kitágult ereket.Gondolom ez álltal csillapítja a vérzést.
Én is szedtem a rutascorbint, nekem nőgyógyász írta fel. A háziorvosom pedig az arcomon kitágult erekre javasolta.
Az én lányomnak is sokszor eleredt az orra vére ebben a korban. Mi nem szedtünk rá gyógyszert, hanem az orrnyergénél elszorítottuk az orrát, és a nyakára hideg vizes borogatást raktunk. sokszor volt, hogy éjszaka eredt e, és nem vettük észre!
Gondolom az orvos jobban tudja mit miért írt fel! Lehet hogy ez a hőség okozta, mert vérbőséget okozhat a meleg. Azt tudom, hogy valami kenőcsöt ajánlottak akkor, de nem tudom, mi a neve.