Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Örököltem egy házat, ahol ideiglenesen bejelentve lakik egy ember. Milyen jogaim vannak? fórum

Örököltem egy házat, ahol ideiglenesen bejelentve lakik egy ember. Milyen jogaim vannak? (tudásbázis)

2013. dec. 16. 14:53
Vele van valami szerződés írva az illetővel? Mert abban benne kell lennie annak is, hogy milyen feltételek mellett mondhatja fel bármelyik fél ezt az egészet (pl. írásban, 30/60 nappal előre...).
2013. dec. 16. 14:47
végülis adóznom nem kell,mert a ház állagának megőrzéséért lakik ott,tehát nem fizet.Ha a szerződésbe beleirom,hogy eladáskor mennie kell,vannak valami jogai?
2013. dec. 16. 14:46

Miért lenne? Ha csak be van oda jelentve, kérd meg, hogy jelentkezzen ki, ha zavar.

Eladásba a tulaj szólhat bele, meg akinek valami joga van még az ingatlanon (pl. haszonélvezet) - ez a tulajdoni lapról kiderül.

2013. dec. 16. 14:38
Mindenképpen köss vele egy hivatalos szerződést,adózz utána!Így tuti,hogy nem lesz vele gondod.
2013. dec. 16. 14:30
Örököltem egy házat,ahol Ideiglenesen bejelentve lakik egy ember..Milyen jogai vannak neki és nekem.Rám mint tulajra nézve jelenthet e valahol hátrányt!Ha eladásra kerül sor van-e beleszólása az eladásba??

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook