Orchideát forró vízbe állítani hetente egyyszer? (tudásbázis)
Inkább úgy írhatták neten, hogy forralt vízbe állítsuk...
Cseppet nem csodálkozom, ha olyanokat olvasok használati utasításban, hogy "ne tegye a macskát mikrohullámú sütőbe", "kapcsolja ki, mielőtt leveszi a turmix tetejét", "ne üljön a kályha tetejére, ha fűt" stb... nem evidens mindenkinek.
Érdekel engem is, ezért kerestem még egy kicsit. Fokhagyma jót tehet a virágzásnak. :) Erről se hallottam még, de itt is forralásról van szó, nem forró vízről.
Az orchidea virágzását fokozhatjuk fokhagyma segítségével, ugyanis elősegíti az orchidea virágzását! Nincs más dolgunk, mint elkészíteni egy nagyon egyszerű oldatot, amiben rengeteg fontos tápanyag megtalálható, amire szüksége van az orchideának. Az oldat elkészítéséhez pedig nem kell semmi más, csak egy liter víz, és három gerezd fokhagyma!
Először is forraljuk fel a vizet, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Közben hámozzuk meg a fokhagymákat, vágjuk össze nagyon apróra, vagy pedig fokhagymanyomó segítségével zúzzuk össze teljesen. Ha a víz kihűlt, akkor tegyük bele a fokhagymát, és hagyjuk állni legalább 1 napig! Egy nap elteltével szűrjük le a vizet, és öntsük egy tálba.
Folytatás: [link]
Nem inkább forralt (de valamennyire lehűtött) vízről volt szó?
"A trópusokon az esővíz soha nem hideg, a lakásban se adjunk hideg vizet a trópusokról származó növénynek. Ha nem tudunk esővizet gyűjteni, forraljuk fel a csapvizet, vagy használjunk ioncserélt vizet."
További ajánlott fórumok:
- Narancssárga lett a hajam.Vissza tudnám állítani az előző színre?Segítsetek!
- Be lehet gmail-en állítani, hogy ne kapjak bizonyos címről levelet?
- Honnan vennétek cserepes orchideát?
- Próbáltatok orchideát szaporitani?
- Lehet valahogy az orchideát szaporítani?
- Tudja valaki, hogy hol tudnék Denevér Orchideát venni?