Orbáncfű tea (beszélgetés)
Depresszió és ideges nyugtalanság enyhébb és középsúlyos eseteinek kúraszerű kezelésére alkalmasak.
A közönséges orbáncfüvet a népgyógyászatban cserzőanyag-tartalmánál fogva hasmenéses megbetegedések kezelésére is használják. Az orbáncfűolajat külsőleg reumás fájdalmak enyhítésére, égési sérülések és bőrbetegségek esetén sebgyógyítószerként alkalmazzák. Homeopátiás készítményei a sérülések nyomán fellépő idegfájdalmakat csillapítják.
Igen ismerem, elvileg depresszióra van meg nyugtalanságra.
Esetleg nem ittad együtt valami mással?
Amúgy elég sokáig tart míg használ és mint a homeopátiás szerek esetében is lehet hogy elöször felerősíti a betegséget amit elmúlaszt.
Konkrétan az orbácfű tea érdekelne.
Egy hete iszom naponta egyszer este, és nagyon kábult vagyok tőle, még szorongóbbnak érzem magam, ma a fejem is fáj. A neten több oldalt átnéztem, azt írják nincs semmi mellékhatása a fényérzékenységen kívül.
Nem tudom abbahagyjam-e, vagy elmúlnak ezek a tünetek?
Igaz, hogy két hónapja volt az utolsó hozzászólás, én mégis kérdeznék, hátha olyasvalaki éppen erre jár, aki jártas a gyógyteákkal kapcsolatban.
Egy hete iszom az orbácfű teát, naponta egyszer este, és még szorongóbbnak, kimerültebbnek érzem magam, ma a fejem is fáj. A neten több oldalt átnéztem, azt írják nincs semmi mellékhatása a fényérzékenységen kívül.
Hagyjam abba, vagy elmúlnak ezek a tünetek?
Meséljetek róla, légyszi. Ki mit érzett, miért kezdett neki, és stb..
Köszi:)
Köszönöm a tájékoztatást!
Konkrétan, én enyhe szorongás miatt kezdtem el inni pár napja, naponta kétszer. Egész nap aludtam volna tőle, 3 nap után abbahagytam. Azt hiszem folytatom a kúrát, naponta egy csészével megiszom, bizonyos mennyiségű pihenés után gondolom helyreáll a szervezet egyensúlya.
Erősebb idegnyugtató, enyhe altató hatás. Állapottól függően kell a mennyiség. Megelőzés 2-3 naponta este egy csésze 6 hétig. Ha már kisit súlyosabb, 1-2 naponta este egy csésze 6 hétig. Ha diagnosztizált depresszió van (gyógyszer mellett más hatása is lehet, ezért mindenképp beszélni kell orvossal!!!!) mindennap este, nagyon súlyos esetben reggel is egy csésze. A kúra 6 hétig tart. Tovább nem lehet. Utána emlékeztetőül hetente 1-1 csészével kell inni, különben 'visszaesés' következik.
Enyhe altató. idegnyugtató a citromfű.
Nagyon súlyos esetben, idegbetegség esetén macskagyökértea borzalmas szagú, ízű tea, de a veleriana alapanyaga, jó hatású.
Remélem tudtam segíteni.